Actiunile executorului judecatoresc

13 may 2018 61

In luna martie anul 2017 am fost data in judecata de Termoelectrica pentru achitatea unei datorii de 2000 lei, desi datoria totala era de 3000 lei. Dupa ce a fost adoptata hotararea, imediat am achitat 2000 lei benevol, deci datorii in privinta acestei hotarari nu am. Anul acesta, in luna mai aflu ca contul meu bancar e blocat de un executor judecatoresc. Tot in aceasta zi a venit si o incheiere, precum ca datorez 1.000 lei (deci suma pentru care nu a fost proces de judecata). In plus la asta, nu am avut termen de e executare benevola a "presupusei datorii". Intrebarea e: poate executorul sa puna in executare titlul, obligatia scrisa in hotarare fiind achitata imediat dupa pronuntarea hotararei judecatoresti, pentru o suma la care nu a fost proces de judecata? El zice ca actioneaza in baza titlului, dar eu ii arat ca datoria e achitata demult, imediat dupa procesul de judecata. In plus, in incherere mai scrie ca va vrea si alte cheltuieli, dar care, ca datoria e achitata demult, deci nu trebuie sa execute nimic.

Lawyer comments 1

Download discussion
Igor Brinișter
  • Advocate
  • Civil law
  • Family law
  • Real estate law
  • Business law
  • Other areas
  • Labour law
  • Other violations

Buna Samira,
S-ar putea ca Termoelectrica să interpreteze acțiunea dvs de achitare a celor 2000 după adoptarea hotărârii în felul următor:
- 1000 pentru suma ce nu au solicitat să o incaseze forțat, și
- 1000 în baza hotărârii.
Respectiv a mai rămas de achitat 1000 lei în baza hotărârii judecătorești., întrucât reiese... mai detaliat că nu ați stins datoria integral.

Pentru a vă clarifica definitiv, solicitați celor de la Termoelectrica să vă elibereze o descifrare a tuturor plăților efectuate de către Dvs până la data intentării procesului și după.
Dacă insistați că ați achitat totuși cele 2000 riscați să vi se inițieze un nou proces și să fiți nevoită să suportați cheltuieli de judecată și eventual de executare în plus.
Decizia vă aparține.

14 may 2018