Dacă doriți să intrați în dialog cu juriștii pe întrebarea Dvs., puteți posta un comentariu propriu sub răspunsurile juriștilor. Pentru asta trebuie să intrați în profilul Dvs. de utilizator, urmând link-ul respectiv expediat de yAvo la email-ul Dvs.
Conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de droguri şi/sau de alte substanţe cu efecte similare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 850 unităţi convenţionale...mai detaliatsau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.
Prin urmare, se poate aplica o amendă cuprinsă între 750x50-850x50 adica 37.500-42.500 lei. Totodată, se aplică și privarea de dreptul de conduce mijlocul de transport pe o perioadă de 3-5 ani.
Defapt urmează să stabiliți dacaă gradul de alcool a fost stabilit în sânge sau în aerul expirat deoarece, ebrietate alcoolică cu grad minim este starea persoanei care are concentrația de alcool în sânge de la 0,3 până la 1,0 g/l sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat...mai detaliatde la 0,15 până la 0,5 mg/l.
Astfel, dacă aveți depistat 0,99 concentrația de alcool în sânge, aceasta constituie contravenție care se sancționează cu amendă de la 350 la 500 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani.
Dacă aceasta a fost stabilită în aerul expirat, atunci urmează să suferiți cele descrise de colegul de mai sus.
Da, cu titlu de corectare.
Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de testare
alcoolscopică şi examinare medicală pentru stabilirea stării de
ebrietate şi naturii ei stabilește:
Se atestă ca stare de ebrietate alcoolică:
a) cu grad minim – în caz de stabilire a concentraţiei de alcool...mai detaliatde la 0,3 g/l pînă la 0,5 g/l în sînge sau de la 0,15 mg/l pînă la 0,3 mg/l în aerul expirat;
b) cu grad avansat – în caz de depăşire a concentraţiei de alcool de 0,5 g/l în sînge sau de 0,3 mg/l în aerul expirat.
Iulian Moraru
Bună ziua!
Conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de droguri şi/sau de alte substanţe cu efecte similare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 850 unităţi convenţionale... mai detaliat sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.
Prin urmare, se poate aplica o amendă cuprinsă între 750x50-850x50 adica 37.500-42.500 lei. Totodată, se aplică și privarea de dreptul de conduce mijlocul de transport pe o perioadă de 3-5 ani.
Succese!