Datorie si actiunile executorului judecatoresc

19 november 2023 3

Buna ziua. Nu am rambursat un credit, pe care l-am contractat de la o companie nebancara. Creditorul m-a dat in judecata, dosarul a ajuns la executorul judecatoresc.
Acesta mi-a blocat contul. Eu i-am prezentat toate documentele precum ca e card de salariu, contractul de la locul de muncam insa cardul e blocat pana in prezent. Am depus o plangere la Uniunea Executorilor Judecatoresti, dar a trecut o luna si nu am primit niciun raspuns. Ce pot face ca sa am acces la cardul de salariu, ca sa pot achita alte datori? Multumesc frumos!

Lawyer comments 2

Download discussion
  • Advocate
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Other violations
  • Traffic violations

Buna ziua. Urmează să contestați acțiunile executorului judecătoresc în instanță de judecată

20 november 2023
  • Legal consultant
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Labour law

Buna Anatol, cu judecata e lungă treabă. DVS trebuie să-i înaitați o cerere oficială executorul, care se v-a baza pe Codul de executare, unde o să trebuiască să-i atenționați, că există articol în CE, care prevede cuantumul de pînă la 20 % din salariul și ca să nu facă abuz... mai detaliat de putere și serviciu, concomitetbt îi atenționați și despre aceasta, conform Codului penal Articolul 327. Abuzul de putere sau abuzul de serviciu
(1) Folosirea intenţionată de către o persoană publică a situaţiei de serviciu, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii considerabile intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice,

[Art.327 al.(1) sintagma „intereselor publice sau” declarată neconstituțional prin HCC33 din 07.12.17, MO27-32/26.01.18 art.4; în vigoare 07.12.17]
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 650 la 1150 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
(2) Aceeaşi acţiune:
b) săvîrşită de o persoană cu funcţie de demnitate publică;
b1) săvîrșită din interes material, în scopul realizării altor interese personale sau în interesul unei terţe persoane;
c) soldată cu urmări grave
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.
(3) Abuzul de putere sau abuzul de serviciu, săvîrşit în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.
Și cvonform Cudului de executare Articolul 106. Cuantumul reţinerilor din salariul şi din alte venituri ale debitorului
(1) Cuantumul reţinerilor din salariu şi din alte venituri se calculează din suma pe care debitorul urmează să o primească.
(2) Din salariul şi din alte venituri ale debitorului pot fi reţinute, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza cîtorva documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor pînă la achitarea deplină a sumei urmărite.
(3) În caz de urmărire a pensiei de întreţinere, a sumelor pentru repararea prejudiciului cauzat prin schilodire sau prin o altă vătămare a sănătăţii, precum şi în legătură cu pierderea întreţinătorului, şi a sumelor pentru repararea daunei cauzate prin tîlhărie sau prin sustragere de bunuri, reţinerea constituie nu mai mult de 70% din salariu şi din alte venituri.
(4) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în privinţa burselor, pensiilor de orice fel, precum şi a sumelor cuvenite în baza dreptului de autor, a dreptului de inventator sau de inovator.
Mai detailiat puteți apela la viberul meu de pe telefonul +37368669950 și noi vom discuta mai detailiat.

20 november 2023