Procurarea apartamentului

16 august 2018 4

Am procurat un apartament. Conform contractului, el trebuia eliberat 4 zile dupa data tranzaciei (aveau nevoie de timp pentru eliberare). In urma negocierelor verbale intre cumparator si vanzator, cu prezenta agentilor de vanzare, apartamentul urma sa fie predat mobilat si cu electrocasnice, exact ca in anuntul agentiei (in contract nu s-au stipulat aceste detalii). Fiul vanzatorului, care locuia in apartament in acel moment, a scos din casa o parte din mobilier si electrocasnice si cheile le-a lasat in cutia postala (el nu este de gasit). Cu anuntul de la agentie si cu agentii (2) ca martori pot sa cer bunurile inapoi? Care solutii ar exista in cazul dat pentru a trage la raspundere persoana care locuia. Poate fi tratata ca furt?

Lawyer comments 1

Download discussion
SILVIU POTÎRNICHE
  • Advocate trainee
  • Civil law
  • Real estate law
  • Business law

Vladimir,
oferta companiei imobiliare + acceptarea acesteia = contract.
Respectiv, in cazul descris de Dvs cred ca mai mult ar putea fi angajata raspunderea companiei, decat un caz penal.
Or, vanzatorul putea sa considere pe buna-dreptate ca nu a vandut mobilierul , ci doar apartamentul. Mai mult decat atat, vanzatorul este tinut doar... mai detaliat la ceea ce s-a obligat prin Contract, astfel incat daca mobilierul nu este indicat la obiectul contractului, nu este responsabilitatea sa.
Anuntul este alcatuit si gestionat de compania imobiliara, si este practic imposibil sa demonstrati ca anume aceea a fost oferta vanzatorului.
Ati putea eventual solicita companiei imobiliare, ca intermediar, sa va compenseze diferenta de pret, pentru ca anume compania este cea cu care ati negociat conditiile contractului.
Atrageti atentia si la faptul daca in contract este mentionata vreo sintagma de genul : "utilitatile apartamentului", "accesoriile" - in acest caz s-ar putea discuta de o eventuala proprietate a Dvs asupra mobilierului.

16 august 2018