Buna ziua. Prietena mea a facut un contract de vanzare-cumparare a unui bun imobil (apartament) pe care trebuia sa-l achite in rate pana la data de 05.06.2018, cu suma de 19.952 ue. La data de 11.05.2018 a facut achitarea de 10.000 ue, la care i s-a dat bon fiscal si chitanta in baza incasarii de vinzari. Contractul a fost facut de catre 2 persoane fizice (vanzator si cumparator), respectiv am rugat sa ne dea o recipisa ca s-a facut achitarea cu suma de mai sus si ca a mai ramas de achitat 9.952 ue. Din situatia data am inteles ca bon fiscal poate sa dea o intreprindere. Cer ajutor: sunt riscuri pentru bunul imobil pe viitor? Reprezentantul persoanei fizice (vanzator) a zis ca s-a facut o greseala si ca o va corecta, dar nu vedem nici un rezultat. Stam cu frica ca la un moment dat imi va zice ca nu i-am achitat nimic personal, achitarea a fost facuta companiei care a eliberat bonul si nu lui. Bine, nu au zis asta, dar dorim sa stim ce trebuie sa facem in cazul dat.
Vitalie Onofrei
Buna ziua,
În primul rând nu este clar cine este proprietarul apartamentului.
În al doilea rînd, contractul de vînzare cumpărare a imobilului urmează a fi autentificat la notar obligatoriu, în caz contrar OCT o să vă refuze în înregistrarea dreptului de proprietate.
Pină la urma urmei sa eliberat sau nu un bon fiscal?... mai detaliat Pentru a fi siguri, cel mai bine prezentați actele ce le dețineți la un jurist.
Succese