Buna ziua. Circa 40-50 ani în urmă, la 2 verișori X și Y le-au fost repartizate 2 locuințe prin procedura de "социальный найм" (pe vremurile celea era o singură casă împărțită la mai multe familii). Încăperile care l-au revenit celor 2 se află alături și au aceiași adresă, doar că nr. apartamentului e diferit. La un moment dat, acești verișori au hotărât să facă schimb de locuințe. Nu a fost întocmit niciun act de schimb, nici nu s-au schimbat documentele pe locuințe (din documente este doar "ORDER" de model vechi) și de atunci ei au trăit așa. X are 2 copii care din momentul schimbului și până în prezent (deja mai mult de 40 de ani) trăiesc în apartamentul lui Y, dar dețin documente pe apartamentul unde trăiește familia lui Y. Vreau să menționez că Y a decedat de mai mult timp în urmă, iar X a decedat în 2014. Prin anii 2017-2018, copiii lui X au vrut să privatizeze apartamentul unde locuiesc, fără a cunoaște ceva despre schimbul locuințelor. În prezent e o mare încurcătură în documente, cu adresele, nr. apartamentelor. De fapt, locuința aflată pe adresa unde trăiesc copiii lui X nu este luată la evidență la Primărie. Cea mai importantă întrebare: cum pot copiii lui X demonstra faptul că ei mult timp au locuit în această casă - trebuie să se adreseze în instanța de judecată - ca ulterior să poată porni procedura de privatizare a acestei locuințe? Sau poate există altă cale? Vă mulțumesc anticipat!
Vitalie Onofrei
Buna
Cel mai bine de ridicat toate actele si de prezentat pentru o analiză, eventual, este necesar de verificat situația, de exclus pe cei decedați din calitatea de chiriaș si de inregistrat(privatizat dupa cei actuali).
Pentru a exclude incîlcirea creierul, de privatizat sau moștenit dupa caz conform documentelor(indifernt de schim) ulterior de... mai detaliat făcut schimb documentar cu imobilele ca sa corespunda situației de fapt.
Ar fi posibilă o soluție daca cei care sunt interesați nu au obiecții si există acordul tuturor.