Buna ziua, eu achit pensia alimentara pentru doi copii, a treia parte din salariu, respectiv aceasta suma este calculata de contabilul de la serviciu si transferata executorului judecatoresc, acesta la rindul sau transfera suma fostei sotii pentru care este remunerat cu 10% din suma. Intrebarea este de ce trebuie sa achit suma de 10% executorului daca contabilul de la locul de serviciu poate face transferul direct pe contul fostei sotii. Prin intermediu unui avocat am solicitat si o cerere pentru transferul direct, la care executoru a refuzat, mentionind ca legea prevede achitarea prin executor. Doar eu nu ma eschivez de la plata de ce sa intretin inca o persoana(in cazul dat executorul) cind aceste 10 % mai bine le dau direct copiilor mei?
Călin Bobeică
Onorariul executorului judecătoresc este încasat de la debitor, dacă legea nu prevede altfel, în temeiul unei încheieri emise de executorul judecătoresc, în toate cazurile de stingere, totală sau parţială, a obligaţiei stabilite în documentul executoriu sau de încetare a procedurii de executare.
Pentru documentele executorii cu caracter pecuniar,... mai detaliat onorariul executorului judecătoresc va fi calculat în cotă procentuală din suma datoriei stinse, după cum urmează:
a) pentru sumele de pînă la 100.000 de lei, onorariul va constitui 10% din suma stinsă.
Solicitati fostei sotii sa depuna o cerere la executor pentru incetarea procedurii de executare , si stabiliti un grafic de achitari . Explicati-i drepturile sale de a executa ulterior decizia instantei in mod repetat , in cazul in care nu va ve-ti onora obligatiunile !