Munca neremunerata in folosul comunitatii

17 februarie 2021 68

Buna ziua! Am fost judecat si am fost condamnat la 140 ore de munca in folosul comunitatii. Vreau sa plec din tara si doresc sa stiu care vor fi consecintele? Daca ma intorc peste 2 ani, voi vea probleme la intoarcere? Voi fi dat in cautare internationala?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Serghei Sandu
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua. Trebuie să executaţi mai întîi pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii în mărime de 140 ore, de altfel poate fi înlocuită pedeapsa muncii neremunerate cu închisoare, şi dispusă arestarea.

18 februarie 2021
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna dl. Andrei, eu vreau să-ți atenționez ce spune Codul penal Articolul 67. Munca neremunerată în folosul comunităţii
(1) Munca neremunerată în folosul comunităţii constă în antrenarea condamnatului, în afara timpului serviciului de bază sau de studii,... mai detaliat la muncă, determinată de autorităţile administraţiei publice locale.
(11) În cazul militarilor în termen şi militarilor cu termen redus, munca neremunerată în folosul comunităţii constă în antrenarea condamnaţilor în timpul liber de şedinţe, stabilite în conformitate cu cerinţele regulamentelor militare, la muncă, determinată de comandantul unităţii militare.
(2) Munca neremunerată în folosul comunităţii se stabileşte pe un termen de la 60 la 240 de ore şi este executată de la 2 la 4 ore pe zi, iar în cazul condamnatului care nu este antrenat în activităţi de bază sau de studii, la solicitarea sau la acordul acestuia – pînă la 8 ore pe zi.
(21) După pronunţarea hotărîrii judecătoreşti, preşedintele şedinţei de judecată explică esenţa pedepsei cu muncă neremunerată în folosul comunităţii, fapt care se consemnează în procesul-verbal al şedinţei de judecată.
(22) Persoana condamnată la muncă neremunerată în folosul comunităţii semnează în instanţa de judecată un angajament prin care se obligă să se prezinte, în termen de 5 zile de la momentul rămînerii definitive a hotărîrii judecătoreşti, la organul de probaţiune în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, la comandantul unităţii militare.
(3) În caz de eschivare cu rea-voinţă a condamnatului de la munca neremunerată în folosul comunităţii, ea se înlocuieşte cu închisoare, calculîndu-se o zi de închisoare pentru 4 ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii. În acest caz, termenul închisorii poate fi mai mic de 3 luni.
(4) Munca neremunerată în folosul comunităţii nu poate fi aplicată militarilor prin contract şi persoanelor care nu au atins vîrsta de 16 ani.
(5) Munca neremunerată în folosul comunităţii va fi prestată timp de cel mult 18 luni, timp care se calculează de la data rămînerii definitive a hotărîrii judecătoreşti.
(6) Militarii în termen şi militarii cu termen redus condamnaţi la muncă neremunerată în folosul comunităţii execută această pedeapsă în unitatea militară. Colegul dl. Sergiu corect a accentuat, dar sînt niște niuansuri, care n-a vrut colegul să te orientez, eu vrau să-ți răspund la întrebările puse. Sentința de condamnare se duce la probațiune, DVs o să execuți pedeapsa la primăria din localitatea ta, ai de gînd să pleci, eu îți proipun o variantă, găsești un neam, prieten, care poate să te înlocuiască, fiindcă evidența ispășirii pedepsei se duce la primărie de un colaborator. Executorul poate să te verifice, el se prezintă la primărie se înteresează dacă DVS ispășiți pedeapsa, colaboratorul îi raportează. De dorit acest colaborato să cunoască, cu ce te ocupă, adica unde ești, fiindcă el trebue să știe ce să-i spună executorul. Ca atare, o să fii antrenat în diferite lucrări de la primărie,de aceasta o să știe nu mai colaboratorul. Andrei, eu îți propun să eși pe viberul meu 068669950, bine.

18 februarie 2021