Salut! În caz de neachitate a pensiei alimentare pentru copil, executorul judecătoresc este in drept să acționeze de capul lui sau doar în baza unei sesizări (plângeri ) din partea celuilalt părinte? Mersi mult.
Cum concretizez intrebarea mea?
Dacă doriți să intrați în dialog cu juriștii pe întrebarea Dvs., puteți posta un comentariu propriu sub răspunsurile juriștilor. Pentru asta trebuie să intrați în profilul Dvs. de utilizator, urmând link-ul respectiv expediat de yAvo la email-ul Dvs.
Bine ai venit pe yAvo!
---
executorul judecatoresc are dreptul sa intreprinda masuri de executare, prevazute de lege, inclusiv sa aplice sechestru pe bunuri, sa verifice existenta bunurilor debitorului, din oficiu, la initiativa sa, fara fi necesar numaidecat o cerere de la celalalt parinte (reprezentant legal creditor).
Sunt doar cateva actiuni care pot...mai detaliatfi efectuate doar la cererea creditorului (celalalt parinte), printre ele, Codul de Executare prevede:
- constatarea faptelor si starilor de fapt;
- solicitarea catre instanta de judecata aplicarea interdictiei de a parasi tara in privinta debitorului;
- să calculeze şi să încaseze dobînzile, penalităţile şi alte sume rezultate din întîrzierea executării;
- organizarea licitatiilor (in cazuri limitate, pentru ca in general executorul poate face licitatii si din oficiu), aminarea licitatiilor, stabilirea pretului;
- intentarea procedurii de executare;
- ridicarea măsurilor asigurătorii aplicate de executorul judecătoresc pînă la încheierea tranzacţiei dintre parti;
- Executarea silită în zile nelucrătoare;
- instituirea administrării silite asupra bunurilor debitorului;
- si altele.
Igor Brinișter
Buna D-le Ghenadie,
Pentru a vă putea oferi un răspuns corect ar trebui să știm care este problema. Ați putea să ne spuneți care este problema de fapt?