Buna ziua. Sunt divortat si am 2 copii, de aproape 8 luni de zile nu achit pensia alimentara. La moment ma aflu peste hotare, in acest timp o singura data am luat legatura cu copiii, deoarece fosta mea sotie nu le permite copiilor sa vorbeasca cu mine. Ea s-a recasatorit si are inca un copil, din a doua casatorie. Cait timp am platit pensia alimentara, fosta sotie nu cheltuia banii pentru copii, dar pentru datoriile pe care le facea pe la magazine. Copiii mei erau imbracati cu haine vechi. In acest caz, ce se poate de rezolvat? Copiii vor sa vorbeasca cu mine, ea nu le permite, ei nu au timp sa-si faca temele pentru acasa si sa copilareasca, pentru ca trebuie sa stea cu copilul cel mic. Ce ma sfatuiti?
Andrei Domenco
Bună ziua,
Aceste sunt motive întemeiate să solicitați în instanța stabilirea domiciliului copilului minor cu dvs dacă vă gândiți la acest pas, ulterior având alternativa de a solicita și incasa pensia de întreținere a copiilor.
O alta variantă este de a solicita în instanța eliberarea de la plata pensiei alimentare pe motive... mai detaliat sus indicate de dvs, evident probate prin anumite mijloace dacă există dovada celor invocate de dvs, sau intru satisfacerea intereselor copilului să cumpărați dvs personal bunurile necesare copilului și să le predați acestuia totodată să păstrați bonurile pentru un eventual litigiu sau pretenții din partea mamei, ar fi bine chiar sa le transmiteți sub forma unui act de predare primire, recipisă prin care mama sa semneze că a primit aceste bunuri.
Cu privire la faptul că vă îngrădește dreptul de a comunica cu copilul dvs sunteți lezat in drepturile părintești dat fiind faptului că părinții au drepturi egale fata de copiii lor iar mama nu este în drept să vă interzică acest fapt , de aceea dvs dispuneți de două soluții : 1. Să scrieți o plângere la poliție pentru acest fapt, fiind atrasă astfel la răspundere contravențională pentru impedimentele create fata de dvs sau 2. Să solicitați un grafic de întrevedere de la autoritatea tutelară pe care ambii părinți va trebuie să-l respectați or în caz contrar să vă adresați în instanța cu o acțiune privind nerespectarea graficului de întrevederi de către mamă.
În dependență de interesele dvs și circumstanțele legate de acest fapt dvs decideți calea pe care îi mai rentabil sa o urmări și să vă apărați drepturile, succes .