Dacă doriți să intrați în dialog cu juriștii pe întrebarea Dvs., puteți posta un comentariu propriu sub răspunsurile juriștilor. Pentru asta trebuie să intrați în profilul Dvs. de utilizator, urmând link-ul respectiv expediat de yAvo la email-ul Dvs.
1. Expediați o notificare scrisă celeilalte părți contractante.
2. Depuneți o cerere de chemare în judecată privind rezilierea contractului.
Este preferabilă respectarea consecutivitatii celor două puncte de mai sus, dar pentru a evita orice incertitudine, vă puteți adresa direct în justiție (prin depunerea cererii de chemare în judecată).
Dar...mai detaliatluați în considerație condițiile contractuale de desființare anticipată a raportului contractual, precum și posibilitatea solicitării de către d-voastră a obligării celeilalte părți la repararea prejudiciului patrimonial și/sau moral în situația în care intenționați să reziliati pe motiv că cealaltă parte nu și-a executat obligațiile sau a făcut-o necorespunzător.
Totodată și partea adversă poate solicita de la d-voastră același lucru pe calea acțiunii reconventionale.
Andrei Domenco
Bună ziua,
Rezilierea operează numai pentru viitor. Pot fi reziliate contractele cu executare succesivă.
Astfel Codul Civil prevede expres cum poate fi rezoluționat/reziliat un contract la art. 734,735,737,741-746. ( http://lex.justice.md/md/325085/ )
Informație detaliată și suplimentară la fel găsiți aici ( http://www.bizlaw.md/2016/08/13/care-sunt-conditiile-de-reziliere-si-revocare-a-contractelor/ )