Tatal meu este decedat, dar inainte de a deceda a fost dat in judecata de o vecina

29 iulie 2018 46

Salut! Vecina tatalui meu l-a dat in judecata, cerand 3.000 de euro, sub pretextul ca ar fi intrat in gradina ei si i-ar fi stricat 2 sere de legume. In 2008 executorul a pus sechestrul pe casa. Tata meu a decedat in 2017. Parintii mei au fost divortati. Tata mi-a lasat mostenire partea lui de casa. Eu vreau sa imi pun casa dupa mine, dar casa e inca sub sechestru. Executorul cere sa ma clarific cu vecina, sa achit 3.000 de euro. In urma unor decizii ar fi 9.000 de lei. Dar nu in scris, nicio decizie finala, concreta. Plus mama a pierdut si actele pe casa. Eu vreau sa scot casa de sub sechestru, sa achit doar suma decisa de judecatorie, nu de vecina, ca sa pot scoate actele de pe casa de la Cadastru. Va rog, spuneti-mi ce sa fac - deja sunt 10 ani, am avut 4 avocati care au fost incompetenti, carora nu le pasa, dar eu asa si nu mi-am rezolvat problema. Sunt disperata. Am o mama batrana si 2 copii minori. Aceasta vecina se judeca cu tot Orheiul. Va rog sa imi raspundeti pe casuta postala electronica. Mersi mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Buna ziua,
Păi în cazul în care există undeva careva decizii privind încasarea sumei, verificați la instanță, cu precizie ar fi judecătoria Orhei, solicitați să vi se elibereze o copie a hotarîrii ca să înțelegeți care totuși este suma datorată în coraport cu solicitările executorului, acționați rapid, executorul poate calcula dobînzi... mai detaliat la datorie.
Totodată, Urma să depuneți cerere la notar pentru a moșteni bunurile după tată în termen de 6 luni din data decesului acestuia, contrar urmează să vă restabiliți în acel termen prin judecată.
Actele pe casă pot fi restabilite, în acest sens vă adresați la oficiu cadastral pentru o copie a documentelor, ulterior în dependență, dacă a fost procurat imobilul de la un terț, mergeți la notar ce a întocmit vînzarea și solicitați un dublicat, totodată declarînd dispariția primului, sau solicitați de la primărie dublicat în caz de privatizare. Cu dublicatele în cauză mergeți la cadastru și vă restabiliți actele inițiale, ulterior începeți procedura de moștenire, or notarului urmează să prezentați aceste acte.

30 iulie 2018