Accident rutier cu implicarea pietonului

21 martie 2019 144

Buna ziua. Pe data de 18.03.2019 dupa o interesectie am accidentat un pieton. Impactul a fost unul minuscul, adolescenta nici nu a cazut jos. Am incercat sa contactez mama acesteia de pe telefonul ei mobil dar nu a raspuns nimeni. M-am convins ca adolescenta nu a avut de suferit si am sunat la 112 inregistrand accidentul. In acest timp adolescenta a parasit locul accidentului (pur si simplu a disparut). Dupa aceasta, am fost contactat de politie si am fost chemat sa dau explicatii si am depus in scris declaratia. A doua zi am fost contactat de mama adolescentei, impreuna cu aceasta am fost la traumatologie pentru verificari. In cele din urma s-a constatat ca patimita este bine, neavand nici traume, nici hematome. Am convenit cu mama adolescentei la o intelegere achitindu-i paguba morala, iar a doua zi a cerut triplarea sumei de despagubire. Eu am refuzat si am spus ca vom merge pe baza legala. Dupa cum am inteles mama adolescentei a fost la politie, facand o declaratie umflata precum ca fiica ei poate ramane invalida si precum ca in accident i s-a defectat telefonul, dar neavand nici o dovada legala. Spuneti-mi, va rog, ce risc eu si care vor fi urmatorii pasi.

Jurist comments 1

Download discussion
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Buna ziua,
pentru început, în cazul accidentelor rutiere cu implicarea altor automobile sau de pietoni, despăgubirea acestora se face de către compania de asigurări unde ați asigurat automobilul.
Obligația dumneavoastră personală apare doar în momentul în care compania de asigurări nu acoperă în totalitate, sau este prevăzut de lege de a se... mai detaliat limita în despăgubiri.
Astfel, la moment, chiar și cu existența unei plîngeri, urmează să vi se întocmească un proces verbal pe art. 242 accident rutier, deja depinde de agravante, acare poate fi contestat după caz.
totodată, pînă a se adresa față de dumneavoastră cu soluții abuzive, urmează sa meargă la asigurări, or, chiar și o eventuală adresare în instanță poate fi respinsă ca neîntemeiată, reținînd un probatoriu corespunzător.
Proba prejudiciului cauzat urmează a fi făcută de către cel ce o invocă, iar prejudiciu moral în cazul dat, conform normei legale pur și simplu nu există.

30 martie 2019