Credit online

17 august 2020 19

Buna ziua. Am credite si restante la ele, cu pandemia totul s-a agravat. M-am adresat la o persoana online care "ofera credite online". Am achitat transferul, si am fost informata ca cererea mea se analizeaza. Au trecut deja 24 zile, insa imprumutul nu l-am mai primit. Ma sfatuiti, va rog mult, cum sa procedez in asa situatie?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Cătălina Bîrsanu
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul penal
  • Alte domenii

Bună ziua Iulia,

Există probabilitatea ca persoana/organizația la care v-ați adresat să fi întreprins o fraudă. Dacă aveți datele lor de contact sau puteți demonstra achitarea transferului, trebuie să pretindeți la repararea prejudiciului moral și material (cel mai probabil prin intermediul instanței de judecată).

Mult succes!

17 august 2020
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

D-na Iulia pe cazul DVS puteți să vă adresați la codul penal Articolul 190. Escrocheria
(1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca... mai detaliat adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani. DVS ați dat peste un escroc, care trebue de pus la punct, întocmiți o plîngere în adresa IGP ( mun. Chișințu, str. Tiraspol 11/1 ), invocați argumentele cu anexarea documentelor corespunzătoare, dacă nu sînteți în stare, apelați pe vaiber cu indicarea circumstanțelor și documentele necesare și putem să-i facem un cadou.

18 august 2020