Este corecta hotarirea Curtii de Apel Balti?

10 iunie 2017 100

Buna ziua, in iunie 2015 am avut un proces civil de eliminare a obstacolului. Eu cu vecinul meu am fost piriti ca am ocupat o parte din terenul lui. Instanta s-a pronuntat impotriva noastra. La proces ni sa spus ca vom primi hotarirea judecatii prin posta si din momentul primirii in termen de 30 zile, putem ataca decizia la Curtea de Apel Balti. Hotarirea nu am primit-o nici azi. Avocatul nostru a facut demersuri multiple pentru hotatirea motivata si nici un raspuns. In aprilie anul curent, am atacat decizia la Curtea de Apel Balti, unde ni s-a respins cererea din motiv ca trebuia atacata in termen de 30 zile din momentul pronuntarii. Este corecta decizia? Cum am putea primi o consultatie juridica profesionala? Multumesc.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Conform at. 362 Cod de Procedura Civila, termenul de declarare al apelului este de 30 de zile de la data PRONUNTARII dispozitivului hotaririi.
Insa, pot fi cazuri in care sa fiti repus in termen, daca a existat o conditie obiectiva pentru care nu ati cunoscut despre pronuntarea hotaririi, de exemplu atunci... mai detaliat cind nu ati asistat la sedinta de judecata la care a fost emisa hotarirea primei instante.

11 iunie 2017
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Vasile, atît pentru partea care a fost prezentă la pronunţarea dispozitivului hotărîrii, cît şi pentru partea care nu a fost prezentă la pronunţarea dispozitivului hotărîrii, termenul de declarare a apelului este de 30 de zile de la data pronunţării dispozitivului hotărîrii. Instanța astfel este obligată să întocmească hotărârea integrală în... mai detaliat termen de 30 de zile dacă dvstr solicitați, acesta fiind un termen de decădere.
Pentru a nu mai avea astfel de neplaceri să știți că Dvstr puteți ataca hotărârea primei instanțe în apel, iar prima instanța va fi obligată ca timp de 15 zile să întocmească hotărârea integrală după ce ați atacat dispozitivul hotărârii.
Dar în cazul dvstr puteți fi repuși în termen conform art. 116 Cod de procedură civilă, omițând termenuld e 30 dintr-un motiv întemeiat, astfe, să depuneți o cerere de depunere în termen .
Mă gândesc că încă o soluție ar fi să depuneți o o plângere pe numele judecătorului la Consiliul Superior al Magistraturii pe motivul "că nu a îndeplinit sau a îndeplinit cu întârziere obligaţiile de serviciu, din vina sa;" acesta fiind un temei legal ce constituie o abatere disciplinară a judecătorului ce poate fi tras la răspundere. Astfel în plingere indicați datele dumneavoastră de identitate şi informaţia de contact; numele judecătorului la care se face referire în sesizare; data şi locul unde au fost comise faptele descrise în sesizare; indicați probele și anumele demersurile depuse de avocat care nu s-au soldat cu vriun răspuns; data şi semnătura autorului sesizării.
Sper că am reușit să vă aduc niște clarități și un răspuns la problema dvstr.

11 iunie 2017