PrimaRăspunsuriSe permite darea in locatiune a unui spatiu ce nu-ti apartine?
Se permite darea in locatiune a unui spatiu ce nu-ti apartine?
30 martie 2017128
Ludmila
Institutia Publica (liceu) inchiriaza de la Primarie cladirea liceului. Poate Institutia Publica sa dea in arenda un spatiu din cladire?
Cum concretizez intrebarea mea?
Dacă doriți să intrați în dialog cu juriștii pe întrebarea Dvs., puteți posta un comentariu propriu sub răspunsurile juriștilor. Pentru asta trebuie să intrați în profilul Dvs. de utilizator, urmând link-ul respectiv expediat de yAvo la email-ul Dvs.
De obicei instituțiile publice primesc clădirile în comodat. Cred ca așa a fost și în cazul Dvs.
Liceul poate da în locațiune un spațiu numai cu acordul Primăriei și anume prin Decizia Consiliului orășenesc.
Contractul de locațiune trebuie să fie întocmit în conformitate cu prevederile din Hotărîrea...mai detaliatnr. 483 din 29.03.2008 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de dare în locațiune a activelor neutilizate.
Buna ziua Ludmila,
Daca sunteti in asa situatie atunci este nevoie de imputerniciri in acest sens. Cu alte cuvinte aveti nevoie de procura. Desigur se poate intimpla asa ca sa dati in chirie fara imputerniciri, dar aceasta implica riscuri pe care nici un avocat nu Va va recomanda aceasta.
da, se poate daca contractul de locatiune intre Liceul si primaria prevede posibilitatea de sublocatiune.
Art 894 din Codul Civil prevede ca locatarul este în drept să dea bunul închiriat în sublocaţiune sau să cesioneze locaţiunea numai cu consimţămîntul locatorului. Pentru aceasta, el este obligat să-l informeze pe locator despre intenţia...mai detaliatsa şi să indice numele sau denumirea, adresa persoanei căreia intenţionează să-i subînchirieze bunul sau să-i cedeze locaţiunea. Locatorul nu poate să nu dea consimţămîntul la subînchiriere sau la cesiunea locaţiunii dacă, după încheierea contractului de locaţiune, se naşte interesul legitim pentru locatar de a da bunul, integral sau parţial, unui terţ. Această prevedere nu se aplică dacă persoana terţului constituie un impediment, spaţiul închiriat devenind astfel supraîncărcat sau dacă, din alte motive temeinice, nu i se poate impune locatorului să permită subînchirierea sau cesiunea locaţiunii. Dacă nu consimte la sublocaţiune sau la cesiunea locaţiunii, locatorul este obligat să comunice, în termen de 15 zile, locatarului motivele; de altfel se consideră că a consimţit.
Irina Șeghera
Bună ziua, Ludmila.
De obicei instituțiile publice primesc clădirile în comodat. Cred ca așa a fost și în cazul Dvs.
Liceul poate da în locațiune un spațiu numai cu acordul Primăriei și anume prin Decizia Consiliului orășenesc.
Contractul de locațiune trebuie să fie întocmit în conformitate cu prevederile din Hotărîrea... mai detaliat nr. 483 din 29.03.2008 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de dare în locațiune a activelor neutilizate.