Buna ziua. Am 5 credite de la companii diferite. La unele din ele am achitat ceva, acum nu pot sa achit. Care pot fi urmarile, daca toate in total s-au ridicat la cam 40.000 lei?
Как добавить пояснения по моему вопросу?
Если хотите вступить в диалог с юристами по Вашему вопросу, добавьте собственный комментарий под ответами юристов. Для этого Вам необходимо войти в профиль пользователя, следуя по ссылке отправленной сервисом yAvo на Ваш почтовый ящик.
Buna ziua Andrei. Nerambursarea creditului este cea mai mare greșeală pe care clientul o poate face. Creditorul are dreptul să ia anumite măsuri care includ diferite comisioane precum ar fi comisionul de penalizare pentru nerambursarea creditului (acest comision este aplicat din prima zi restanțieră conform contractului și acesta diferă în...mai detaliatdependență de tipul creditului acordat) și raportarea întârzierii plății la Biroul de Credit. Dacă pe parcursul a 30 de zile clientul nu rambursează sau nu negociază cu banca, acesta va fi raportat drept restanțier la Biroul de Credite. Din acel moment clientul nu mai poate negocia cu banca, nu poate apela la un alt credit de refinanțare ceea ce duce la o creștere drastică a posibilității de a fi executat în instanță de judecată de către bancă. Odată ce creditul nu este rambursat la timp datoria inițială crește considerabil, astfel clientul va fi obligat să plătească și penalizările survenite. Dacă rata lunară nu este rambursată pe parcursul a 90 de zile banca are dreptul de a demara acțiuni în instanțe de judecată pentru recuperarea banilor sau pentru a pretinde la gajul ce acoperă creditul. În cazul în care creditul este acoperit de către o persoană terță, atunci garantul va fi obligat să plătească datoria plus toate comisioanele de penalizarea pentru neplata creditului la timp. În cazul în care creditul este acoperit de un gaj clientul va pierde gajul (care depășește valoarea inițială al creditului) și va pierde toți banii deja rambursați pentru acel credit. După 90 de zile banca este proprietarul legal al gajului și aceasta are dreptul să îl vândă. De obicei băncile doresc cât mai repede să transforme gajul în lichidități de aceea acestea pot să îl vândă cu o reducere de până la 25%. După ce banca a vândut gajul, aceasta va prelua partea de bani ce îi aparține, iar restul banilor vor fi restituiți datornicilor.
Ar fi bine sa luati legatura cu companiile date si incercat negocierea cat posibil extinderea termenului de plata...
Viorica Chirnicinii
Buna ziua Andrei. Nerambursarea creditului este cea mai mare greșeală pe care clientul o poate face. Creditorul are dreptul să ia anumite măsuri care includ diferite comisioane precum ar fi comisionul de penalizare pentru nerambursarea creditului (acest comision este aplicat din prima zi restanțieră conform contractului și acesta diferă în... mai detaliat dependență de tipul creditului acordat) și raportarea întârzierii plății la Biroul de Credit. Dacă pe parcursul a 30 de zile clientul nu rambursează sau nu negociază cu banca, acesta va fi raportat drept restanțier la Biroul de Credite. Din acel moment clientul nu mai poate negocia cu banca, nu poate apela la un alt credit de refinanțare ceea ce duce la o creștere drastică a posibilității de a fi executat în instanță de judecată de către bancă. Odată ce creditul nu este rambursat la timp datoria inițială crește considerabil, astfel clientul va fi obligat să plătească și penalizările survenite. Dacă rata lunară nu este rambursată pe parcursul a 90 de zile banca are dreptul de a demara acțiuni în instanțe de judecată pentru recuperarea banilor sau pentru a pretinde la gajul ce acoperă creditul. În cazul în care creditul este acoperit de către o persoană terță, atunci garantul va fi obligat să plătească datoria plus toate comisioanele de penalizarea pentru neplata creditului la timp. În cazul în care creditul este acoperit de un gaj clientul va pierde gajul (care depășește valoarea inițială al creditului) și va pierde toți banii deja rambursați pentru acel credit. După 90 de zile banca este proprietarul legal al gajului și aceasta are dreptul să îl vândă. De obicei băncile doresc cât mai repede să transforme gajul în lichidități de aceea acestea pot să îl vândă cu o reducere de până la 25%. După ce banca a vândut gajul, aceasta va prelua partea de bani ce îi aparține, iar restul banilor vor fi restituiți datornicilor.
Ar fi bine sa luati legatura cu companiile date si incercat negocierea cat posibil extinderea termenului de plata...