Bună ziua. Cu câțiva ani în urmă, soția a perfectat actele de donație a unei case pe numele său, deși de fapt casa a fost cumpărată la un preț de 14.000 dolari, bani pe care i-a trimis soțul de peste hotare. Din motive necunoscute, soția și vânzătorii imobilului au ajuns la înțelegerea ca aceștia să perfecteze actele nu ca vânzare-cumpărare, ci ca donație. Deja de 2 ani soții sunt în divorț, dar continuă să locuiască în aceeași casă, fiecare pretinzând la împărțirea ei în părți egale. Soția refuză, motivând că a primit casa în dar, iar soțul insistă din motiv că el a achitat prețul acesteia. În urma acestei căsătorii, s-au născut 2 copii care la momentul dat sunt deja majori. Vă rog mult să îmi explicați care este soluția acestei probleme. Vă mulțumesc anticipat
Vitalie Onofrei
Buna ziua,
conform Articolul 22. Proprietatea personală a soţilor
(1) Bunurile care au aparţinut fiecăruia dintre soţi pînă la încheierea căsătoriei şi bunurile primite în dar, obţinute prin moştenire sau în baza altor convenţii gratuite de către unul dintre soţi în timpul căsătoriei, sînt proprietate personală a fiecăruia dintre soţi.
adică bunul... mai detaliat este exclusiv al soției,
Totuși această prezumție, reișeind din speță, poate fi contrată dacă soțul poate proba veridicitatea faptului că el a transferat asemenea sume pentru procurarea acestui imobil.