Fără răspuns 1375  

Nou Vanzarea cotei de pamant se impoziteaza?

Salutare! Am vandut recent cota de pamant arabil moștenită de la părinți. O sa trebuiască sa achit impozit pe venitul obtinut din tranzactie și sa o includ în declarația de venit? Mulțumesc.

Nou Furt savarsit de minor aflat in plasament

Bun ziua. Minorul de 16 ani, pe care il am in plasament, este orfan. Fura permanent bani din casa, iar recent a furat de la profesorul lui 1.000 de lei. Sunt obligata sa achit eu si el sa fure mai departe fara nicio consecinta?

Nou Donație

Buna ziua. Dacă o persoană dăruiește un bun prin procură, cine trebuie sa declare la fisc că a donat bunul? Prima persoană sau cea care l-a reprezentat prin procură? In contract prima persoană este cea care este numită donator, dar se specifica ca a fost reprezentat prin procura de alta persoană.

Nou Законные основания для съёмки людей

Здравствуйте, уважаемые юристы! Хочу вас спросить как обстоит право на съёмку посторонних лиц. Например, имею ли право снимать человека открыто или скрытно, который может нарушать закон или мои права? Или могу скрытно или открыто снять государственного служащего на камеру в случае, если вижу...

Nou Întoarcere din Republica Moldova in România

Buna ziua. Am trecut o persoana și mașina sa in Republica Moldova pentru o luna. In momentul când o sa trec înapoi cu mașina, ma va pune sa platesc vinieta 180€, dacă am plătit vinieta pentru 30 de zile, exact cât stau in MD?

Automobil înmatriculat în Republica Moldova

Bună ziua! Fratele meu are în proprietate o mașină înmatriculată în Republica Moldova. El este plecat în SUA de 8 ani și nu poate reveni în țară. Evident, între timp buletinul de identitate a expirat. El vrea să înregistreze mașina pe numele meu. Este posibil să facă o procură în SUA care să fie...

Виза для друга из Ирана

Здравствуйте. Я хочу пригласить друга с женой (мы с ним работали вместе в Турции), у него гражданство Ирана. Будьте добры, подскажите: нужна ли им виза? Если да, то куда обратиться или как это все организовать? И на какой срок она даётся? Спасибо большое.

Indemnizația pentru tinerii specialiști in domeniu pedagogiei

Buna ziua. Am fost angajata in domeniul invatamantului incepand cu 1 septembrie 2019, cu contract cu durata nedeterminata, dar studiile universitare le-am absolvit in 2020 (sectia frecventa redusa, la contract). Am eu dreptul în anul 2021 sa beneficiez de îndemnizatia pentru tinerii specialisti?

Parcare in fata magazinului

Bună ziua. Au magazinele vreun drept să nu-mi permită să parchez mașina în fața acestora. Menționez că nu este o parcare amenajata special de ei, ci este un spatiu public. Sau totuși au anumite drepturi asupra terenului adiacent magazinului? Mulțumesc.

Cerere de eliberare

Bună ziua. Sunt in concediu din cont propriu care se incheie in cateva zile. Pot sa scriu cerere de eliberare din functie fără sa mai lucrez 2 saptamani dupa ce se termina concediul? Mersi

Deconectarea de la încălzirea centralizată

Bună ziua! Aproape un an în urmă am scris cerere la Termoelectrica pentru a ne deconecta de la încălzirea centralizată, deoarece intenționăm să ne instalăm încălzire autonomă. Atunci ni-au dat o listă de acte pe care trebuie să le prezentăm. Următoarea data când am scris cerere cu toate actele...

SRL sau II?

Buna ziua. Vreau sa deschid o frizerie, insa nu stiu cu ce sa incep si de care acte am nevoie. Va rog, un sfat, daca se poate!

Увольнение при слиянии организаций

Здравствуйте. По решению Районного Совета гимназия в которой я работала главным бухгалтером была поглощена местым лицеем с целью уменьшения расходов, путем сокращения должностей директора и главного бухгалтера. Всех работников приказом перевели в лицей на бессрочную работу, меня же до...