Fără răspuns 1674  

Nou Modalitate de incasare a pensiei alimentare

Bună ziua. Primesc pensia alimentara a copiilor prin intermediul executorului judecătoresc. Acesta face transferul prin intermediul băncii pe card. Nu mai vreau sa primesc pensia pe card. As vrea s-o primesc prin posta, însă executorul refuza. Am eu dreptul sa fac cerere ca pensia sa nu vina pe...

Nou Отпуск до 6 месяцев работы

Добрый день. Я устроилась в государственное училище мастер-инструктором, срок работы 3 месяца. 1 июля все учителя уходят в отпуск. У меня двое детей - в возрасте 6 и 2 лет. Полагается ли мне отпуск?

Nou Молодой специалист

Добрый день. Я молодой специалист (учитель), вышла в декрет. После выхода из декрета, считаются ли 3 месяца (до рождения ребенка/больничный) как часть из 3 лет?

Nou Interdictie in UE

Buna ziua. Vreau sa aflu daca mai ai interdictie in UE. Cum o pot face?

Refuz de incadrare in grad de dizabilitate

Buna ziua. Am probleme de sanatate si din copilarie am avut grad de dizabilitate, apoi cativa ani a fost o pauza pentru ca am lipsit din tara. Anul trecut din nou am dat actele si am avut grad de dizabilitate mediu pentru un an. Anul acesta am dat din nou actele ca sa-mi prelungeasca si sa ma...

Procese-verbale la executori judecătorești

Bună! Am câteva procese contravenționale de comerț ilicit vechi de 3-4 ani. Acestea se află în executare la executori diferiți, dar aceștia nu mă sună. Pot sa le amân cumva? Cât timp sunt acestea valabile?

Interdictie

Buna ziua. Mi-au fost aplicate interdictii: in Franta pentru un an si in Germania pentru doi ani. Vreau sa stiu daca pot pleca la odihna in Bulgaria.

Concediu de maternitate

Bună ziua. Mă aflu în concediu de îngrijire a copilului și sunt din nou însărcinată. Pot să ies la serviciu și să lucrez două-trei luni? În așa caz, voi primi iindemnizație mai mare?

Modificări ale mașinii

Bună ziua. Cum pot să îmi modific automobilul, atât vizual, cât și tehnic, astfel încât să nu am probleme dacă mă oprește poliția? Care sunt limitele de modificare a unei mașini?

Parcare in curtea blocului locativ

Buna ziua. Exista o metoda legala de a inchiria terenul din fata blocului locativ pentru parcarea automobilelor? Ce alte metode legale exista pentru astfel de situatii ca sa se evite disputele intre locatari? Mersi mult.

Interdicție în România

Bună ziua. Soțul meu a depășit termenul de aflare în România și la întoarcerea în Republica Moldova i-au pus interdicție pentru 1 an. Acum el vrea se meargă în Israel. Poate trece în tranzit prin România?

Atribuirea unui teren pentru constructii

Buna ziua. In cazul in care familia nou-formata nu detine imobile si nu a detinut nici la momentul oficierii casatoriei (6 ani in urma), dar la acel moment nu a stiut ca e posibila depunerea unei cereri pentru atribuirea unui teren de constructii, este posibila depunerea unei astfel de cereri...

Plecarea copil minor cu unchiul din Franța in Republica Moldova cu mașina

Buna ziua. Fetița mea in varsta de 17 ani vrea sa plece in vacanță la bunici in Republica Moldova, pornind din Franța împreună cu unchiul ei cu mașina. Deține pașaport românesc cu domiciliul in Franța si unchiul la fel are pașaport românesc. Ce fel de acte are nevoie pentru plecare? Mulțumesc.