Fără răspuns 380  

Nou Продавец обманул на деньги

В магазине продавец обманул меня на деньги. При покупке товара, я передал продавцу деньги - 50 лей, начал собирать товар, продавец подсчитала и сказала полную сумму - выходило 70 лей. Я дал 20 лей, но она потребовала ещё 50 лей, так как я ей не давал первые 50 лей. В магазине есть камеры...

Nou Mama copilului meu nu-i da voie sa comunice cu mine

Buna ziua. Copilul va fi audiat daca vrea sa stea cu tatăl, dar el este influențat de mama și ii este frica sa vorbească. Cum pot eu dovedi ca mama îl influentează? Pot cere analiza de la un specialis (psiholog)? Copilul are 9 ani și in ultimile 3 luni mama nu i-a mai dat voie sa comunice cu...

Nou Interdicție în Germania și în România

Buna ziua! Am interdictie in Germania, dupa aceea am mai fost in Romania. Dupa un an de zile mi-au pus interdictie si in Romania. Pot pleca in alta tara din UE cu avionul?

Nou Ma puteti ajuta?

Buna! Am interdictie in Schengen - am stat in Polonia mai mult cu 3 zile si mi-au pus interdicție pe 3 ani. Cum pot sa mi-o scot?

Nou Mașini înmatriculate cu nr. RO

Buna! Dețin 2 automobile cu numere RO, cu una circul eu (având cetățenie și permis românești), o alta mașina doresc sa o dau spre folosință pe comodat unui prieten. Putem intra in țară ambii, fiind in pașaportul tehnic proprietar la ambele?

Nou Amendă în România

Daca am amendă pentru viteză în România, o să am probleme la vamă?

Nou Dreptul asupra terenului aferent blocului de locuit?

Locuim la primul etaj si as vrea sa fac ordine sub geamuri, dar vecinul de la etajul doi se opune, motivand cu dreptul sau asupra unei parti de teren, si anume sub geamul sau. Blocul nu are asociatie.

Nou Dreptul copilului. 1.Care este procedura legala de a intocmi tutela? 2.Are dreptul tata copilului sa faca evaluarea psihologica a copilului fara acordul mamei? 3.Care este procedura legala de transfer a copilului de la o institutie scolara la alta?

Parintii sunt in divort. Conform hotararii de judecata, locul de trai al copilului de 8 ani este stabilit cu mama. Mama, la randul sau, este plecata peste hotare si a lasat copilul de la 4 ani cu bunicii si revine in tara o data pe an pe un termen de 3-4 saptamani. Buneii argumenteaza faptul ca...

Privarea dreptului de a conduce

Sotul s fost privat de dreptul de a conduce pe un termen de 3 ani in martie, iar judecata a fost in iulie 2018. Spuneti-mi, va rog, va trebui sa treaca scoala anti-alcool pentru a recupera permisul dupa expirarea termenului (permisul i-a fost lasat).

Concediu de maternitate

Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat cum ar trebui sa procedez corect: 1) Sarcina dubla (luna a 4-a); 2) Compania din vara anului trecut face parte din IT Park; 3) Din iulie sunt pe buletin de boala (cateva zile am fost internata de urgenta in spital, buletinul de boala este prelungit pana in...