Răspunsuri 15769  

Nou Mostenire

Buna. Am avut o matusa care locuia in Israel, dar acum 2 luni a decedat din cauza unei boli. Ea a fost casatorita cu un cetatean israelean. Ea are avere in tara, si anume 2 apartamente, care au fost cumparate de ea pana la casatoria cu sotul din Israel. Nu a facut nici un act de mostenire sau de...

Nou Mostenire testamentara

De ce documente am nevoie pentru a mosteni apartamentul parintilor in baza testamentului lasat de tata care a decedat 2019?

Închis Buletin roman expirat

Salut! Eu sunt cetățean roman și am venit in Republica Moldova in vacanța. Aici mi-am făcut și ziua de naștere de 18 ani. Problema este ca buletinul mi-a expirat fix de ziua mea. Pot trece vama Republicii Moldovei singur cu buletinul expirat? Mulțumesc frumos!

Nou Prejudiciu material

Buna ziua! Va rog frumos, am nevoie de ajutor. Locuim la bloc si un vecin a inchis apa care vine la apartamente (de la apeduct) fara sa ne anunte ca va opri apa. Noi nu am stiut si am lasat robinetul deschis. El a iesit afara si a inceput a striga ca l-am inundat, a chemat politia si acerut sa-i...

Nou Instalarea camerelor video in bloc locativ fara acordul vecinilor

Buna ziua! Un vecin a instalat camere video in blocul locativ, dar fara acordul vecinilor (noi nici nu am stiut ca el pune camere). Are el dreptul sa le instaleze fara acordul nostru? In vizorul camerei este curtea, dar si niste anexe ale altui vecin, care nu este de acord cu asa ceva.

Nou Dreptul familiei

Pentru instaurarea măsurii de ocrotire judicară sub forma de tutela asupra unei persoane majore, autoritatea tutelară trebuie doar să-și expună opinia sau să prezinte și careva documente? Dacă da, care ar fi acestea?

Nou Незаконное строительство соседа

Добрый день. У меня саманный дом. Дом на два хозяина. С общими стенами, общей крышей и общим фундаментом. Вторую половину продали. Новый хозяин стал требовать разрешение на перестройку дома. Я не дала. Он без разрешении начал сносить свою часть дома. Я вызывала полицию, сообщала в примэрию, в...

Nou Штраф за превышение

Добрый день! Вступили в силу поправки, которые позволяют при составлении договора о сотрудничестве оплатить только 25% от общей суммы штрафа. Подскажите пожалуйста где эту информацию официально можно найти и что делать если инспектор не захотел составлять данный договор?

Nou De ce imi fac probleme la vama cu Ucraina

Mi s-a întocmit un proces-verbal la vama din Ucraina in timp ce plecam la munte, pentru ca in 2018 ar fi fost un caz ca cineva a trecut o mașina cu numere străine sub numele meu in Ucraina. Mașina nu are nici o treaba cu mine, eu nici nu am fost șofer. Ce se poate întâmpla? Ce pot să fac în...

Nou Как осуществляется заключение договора о материальной отвествености на госпредприятии?

Я работаю замначальника, начальника на данный момент нету, он задержан. Меня заставляют принять материальные ценности, которые числились на нем. Законно ли это и могу ли я отказаться (и на основпнии какого закона)? И как правильно заключается этот договор?