Răspunsuri 24597  

Nou Можно ли ездить в Молдове с номерами ПМР?

Добрый день. Если у водителя прописка в Молдове и молдавское водительское удостоверение, возможно ли ездить на авто с номерами ПМР или с нейтральными номерами?

Închis Можно ли ездить в Молдове с номерами ПМР?

Добрый день. Если у водителя прописка в Молдове и молдавское водительское удостоверение, возможно ли ездить на авто с номерами ПМР или с нейтральными номерами?

Nou Act reconstituit

Bună ziua. Actul de nastere a fost întocmit în Ucrainei și a fost transcris în RM. Acum am nevoie de actul de naștere original, dar luând în considerație situația actuală în Ucraina, pot cere actul de naștere reconstituit de la OSC al RM?

Nou Act de nastere in urma adoptiei

Bună ziua. Actul de naștere a fost înregistrat în străinătate și a fost transcris în RM. Mai târziu, copilul a fost adoptat de către un alt tată, mama fiind cea biologică. Ce act de naștere trebuie eliberat în acest caz? Rămâne cel transcris, dar cu schimbarea numelui de familie și a prenumelui...

Nou Am achitat o factură greșită

Bună ziua. Astăzi am achitat din greșeală o factura străina prin intermediul aplicației de Mobile Banking, adică la identificarea facturii am indicat o cifră greșită. Dacă apelez la furnizorul pe contul căruia a fost efectuat transferul, voi putea să-mi recuperez banii?

Nou Moștenirea testamentară

Bună ziua! Mătușa mea a indicat în testamentul autentificat la notar că îmi lasă moștenire o parte din averea sa, și anume un teren agricol. Pentru a intra în proprietatea acestui imobil, este necesar acordul rudelor de gradul I ale defunctei? Mulțumesc anticipat pentru răpuns.

Nou Pot să "privatizez" acoperișul apartamentului meu?

Bună! Apartamentul meu se află la ultimul etaj și când vine vorba de reparația acoperișului, asociația nu are bani. Reparația se face din contul meu și banii îmi sunt decontați timp de zeci de ani. Adică dacă reparația m-a costat 7.000-8.000 de lei, asociația mă scutește de plată în mărime de...

Nou Impozit

Добрый день. Как платить налоги за 2020 со ставок на спорт 1хбет? Дохода нет, но были валютные операции на счету bpay и доблестная служба потребовала налоги, а как платить не сказала.

Nou Permis anulat pentru condus in stare de ebrietate

Buna ziua. In 2019 am fost oprit de politie cand conduceam in statre de ebrietate. Sentinta a fost pronuntata abia acum, in 2022, si mi-a fost anulat permisul de conducere. Care este procedura ca sa-mi restabilesc permisul?

Nou Mostenirea unui teren agricol (cota)

Buna ziua. Ambii mei parinti au decedat. Tata a detinut un teren agricol. Ce trebuie sa fac ca sa trec terenul pe numele meu?

Nou Долг у судоисполнителя

Добрый день. Судоисполнитель заблокировал счета и снял деньги со счетов мужа и плюс ко всему у мужа на счетах минусы крупных сум, а счета зарплатный и два кредитных. К задолженности у судоисполнителя муж никакого отношения не имеет, мы с мужем находимся в бракоразводном процессе, микрокредит...

Nou Как лишить мать родительских прав?

Добрый день. Мать оставила мою дочь с рождения на воспитание своей мачехе, а сама переехала жить к другому мужчине. Дочь не навещает, денег не даёт. Как лишить её родительских прав, если мачеха согласна?

Nou Cetatenie romana

Buna ziua. Am depus dosarul pentru cetatenie romana 2 ani in urma. Exista vreo metoda de a urgenta examinarea dosarului si respectiv redobandirea cetateniei? Am auzit precum ca printr-un jurist s-ar putea face asa ceva.

Nou Divort

Buna ziua. Doresc sa dau la divort. Care este prima etapa, cu ce sa incep?