Răspunsuri 25335  

Nou Cetățean RM reținut peste hotare

Bună ziua. Ce trebuie de făcut in cazul când o persoana a fost reținută în Germania din luna mai? Familia nu știe nimic de el, dar o cunoștință de acolo a transmis informația că persoana a fost retinuta de politie din mai și până acum se afla la politie. Cum putem noi, rudele, să-l ajutam? Poate...

Nou Ce pot face ca sa nu ajung la judecata?

Buna ziua. Am luate mai multe credite si nu fac fata ratelor lunare. Sunt amenintata de colectori ca ma vor da in judecata si ca imi vor lua copiii. Dati-mi, va rog, un sfat ca nu mai stiu ce sa fac.

Nou In 2004 am cumparat un teren, dar nu am facut actele la notar

Buna ziua. In 2004 sotul a cumparat 6 ari de la o persoana, facand doar un document de vanzare-cumparare in primarie intr-un sat din r. Calarasi. Apoi am construit o casa pe acel teren, dar nu am mai facut actele la notar. Acum nora vanzatorului refuza sa facem actele la notar si ne ofera 2...

Nou Proces-verbal cu privire la contravenție

Buna ziua. La intocmirea procesului-verbal cu privire la o contravenție in domeniul circulatiei rutiere, agentul constatator la rubrica ”identificat prin” a indicat permisul de conducere. Persoana poate fi identificată prin permis de conducere?

Nou Административные правонарушения

Здравствуйте. Скажите, пожалуйста, могу ли я делать ремонт у себя в квартире в выходные и праздничные дни? Заранее спасибо за ответ.

Nou Ce drepturi are tatal copiilor, daca parintii nu sunt casatoriti?

Buna! Nu sunt casatorita cu tatal celor doi copii ai mei. Primul copil nu poarta numele lui, pe cand cel de-al doilea poarta numele tatalui. Vrem sa ne despartim, dar el nu vrea sa-mi dea copiii. Imi spune ca eu pot sa plec, dar copiii nu-i pot lua cu mine. Ajutati-ma, va rog! Ce pot sa fac in...

Nou Contactul de donație este reversibil?

Bună ziua. Ceva timp în urmă, bunica mi-a făcut contract de donație pe casă și terenul adiacent cu drept de abitație pe viață. De atunci, eu am reușit să construiesc ceva pe acest teren și am investit în jur de 5.000 euro în reparații și reconstrucții. În ultimul timp comportamentul bunicii s-a...

Nou Diferenta dintre functii in SRL

Buna ziua. Care este diferenta dintre functiile de administrator, director, director executiv, director general in cazul SRL in Moldova? Multumesc!

Nou Demisie (stare de urgenta)

Buna ziua. Cum pot sa demisionez in situatia cand in tara este instituita stare de urgenta? In hotarirea CSE este indicat ca demisia se permite numai cu acordul conducerii. Cum sa procedez daca conducerea nu este de acord sa semneze raportul de demisie?

Nou Desfacerea mandatului de avocat

Buna ziua. In ce mod poate fi desfacut mandatul dat de client unui avocat? E nevoie de o confirmarea din partea avocatului care sa indice ca mandatul este terminat la cererea clientului? Sau care este procedura? Mersi.