Răspunsuri 14567  

Nou Mostenire testamentara

Buna ziua! Care este termenul limita de deschidere a dosarului de mostenitor? Cum se poate de verificat daca persoana decedata a lăsat un testament legal dacă nu sunt rudă de gradul I? Vă mulțumesc anticipat!

Nou Anularea tutelei asupra minorului

Mama cetățean moldovean, tatăl cetățean roman, copilul minor este cetățean român și locuiește cu bunicii in Moldova de la 10 luni. Soții sunt in proces de divorț, tatăl copilului a anulat tutela bunicii pe care o avem din 2017. Ce se poate face? Pot ataca hotărârea in instanta? Eu ca mama cum...

Nou Parul lung la copii în gradinita

Buna ziua. Am doi baeței care merg la gradinița si poarta parul mai lung. Educatoarele si directoarea imi spun sa tund copii. Vreau sa stiu daca pot depune plangere si daca ma pot obliga sa tund copiii. Mersi.

Nou Письмо от коллекторов

Добрый день! Мне пришло письмо от коллекторов представляющие оператора мобильной связи, требуют дать деньги за номер, которым я не пользуюсь уже 2 года. Что делать - оплачивать долг или нет?

Nou Locuri in autoturism

Buna ziua. Recent am cumparat un T5 cu 5 locuri, dar in pasaportul tehnic scrie 6 si cind am ajuns la inmatriculare, au refuazat sa o imatriculeze, pentru ca are doar 5 locuri si nu 6. Ce sa fac?

Nou Dosar penal (închisoare) pentru datorii la banca?

O persoană a luat credit la bancă (60 mii lei) in luna martie 2019, iar acum are datorii de peste 90.000. Nu-i în țară la moment, nu are niciun imobil sau ceva ce poate să-i fie retras. Persoana în cauză riscă închisoare? Ce articol prevede așa ceva? Mulțumesc.

Nou Concediu plătit suplimentar pentru studii

Bună ziua! Îmi puteți explica, va rog, daca fiind funcționar public cu statut special angajat în bază de raport de serviciu, pot beneficia de concediu plătit suplimentar pentru studii? La secția resurse umane mi-au prezentat codul muncii și au spus că dacă eram angajată prin contract individual...

Nou Comportament agresiv din partea colaboratorilor Posta Moldovei

Buna! Unde pot depune o plangere impotriva unui operator din cadrul postei locale, care a avut un comportament agresiv cu clientii in momentul deservirii, fara vreun motiv pentru care sa se manifeste în asa mod? Multumesc.

Nou Ocuparea ilegala a terenului

Buna ziua. As dori să aflu care este procedura pentru a raporta ocuparea ilegală a unui teren, care nu este delimitat în documentele cadastrale.

Nou Constructie pe teren cu destinatie agricola

Buna ziua. Sunt proprietar de terenuri cu destinatie agricola si doresc sa desfasor o activitate in domeniu. Pentru asta, am nevoia sa construiesc niste obiecte: grajd, depozit, frigider etc. aferente activitatii in domeniu. Trebuie sa schimb destinatia terenului? De la ce sa incep? Multumesc...

Nou Нужно ли проходить военную службу?

Есть высшее образование бакалавра РФ, но военную кафедру там не проходил, так как не резидент РФ. Должен ли я проходить срочную военную службу в Молдове при наличии диплома о высшем образовании?

Nou Casatorie in Russia

Buna ziua. Sunt cetatean al Republicii Moldova, am 3 copii minori, iar degraba ma voi casatori in Russia cu un cetatean rus. Cum ramane cu actele copiilor mei? Tatal lor nu este decazut din drepturile parintesti. Daca tatal copiilor figureaza in documente, ei vor putea primi cetatenia rusa cu...

Nou Ture de noapte

Am 2 copii minori, de 10 și 4 ani, soțul este plecat peste hotare! Cum pot evita turele de noapte, atâta timp cât nu am cu cine lasă copiii?

Nou Расторжение брака и взыскание алиментов

Здравствуйте! Скажите пожалуйста, в каком порядке и как будет происходить процедура развода и назначения алиментов, если на момент обращения в суд, муж находиться под следствием и имеет на себе оформленное пособие по уходу за ребенком (оформлял на себя декрет по уходу) и как можно произвести его...