Răspunsuri 18261  

Nou Про уличную драку

Добрый день. Я стоял в очереди в магазине, мужик прошел без очереди, я сделал замечание. После того как вышли из магазина, он меня догнал и начал бить, повалил на землю. Затем я ударил его в ответ, он был в очках и они сломались от моего удара. Потом нас разняли. Прошло два дня, губа разбита и...

Nou Cât este amenda pentru un furt?

Este vorba despre un telefon in valoare de 1.800 lei. Telefonul nu a fost furat, ci găsit. Poliția susține ca persoana ca l-a gasit trebuie sa achite amenda, dar nu zice cât.

Nou Indemnizatie pentru ingrijirea copilului pana la 3 ani

Buna ziua! Am nevoie de o consultatie. Trebuie sa depun actele pentru indemnizatie lunara pana la 3 ani. Vreau sa schimb locul de munca si angajatorul este informat. Are dreptul sa nu semneze concediul pentru ingrijirea copilului in caz ca eu plec?

Nou Pot iesi din ţara?

Buna ziua. Am o datorie la o companie de creditare. Pot parasi tara pentru 24 de ore, sau am interdictii la vama?

Nou Masina cu nr. RO, permis MD

Vreau sa cumpar o masina cu numere RO. Detin buletin RO, dar permis MD. Sunt careva interdictii, probleme daca nu am permis de conducere RO, atat la cumparare, cat si la conducerea masinii? Masina se poate afla pe teritoriul MD mai mult de 180 de zile?

Nou Care sunt drepturile unei femei gravide la locul de muncă?

Bună ziua. Puteți, vă rog, să-mi spuneți care sunt drepturile unei femei gravide la locul de muncă. Știam că exista o prevedere conform căreia o femeie gravidă are dreptul la ore libere pentru controale medicale. Dar nu găsesc exact această prevedere. Plus, există prevederi care spun exact...

Nou Donatie catre minor

Buna ziua. Este legala donatia unui imobil de catre mama in folosul fiului ei minor, in situatia cand minorul a ramas cu mama dupa desfacerea casotoriei?

Nou Vanzare-cumparare

Buna ziua. Daca ma aflu peste hotare si vreau sa vand apartamentul din Moldova, pot face procura ca sa il vanda parintii?

Nou Acțiunile executorului judecătoresc

Buna ziua. Exista o hotarare judecatoreasca privind incasarea unei datorii, in care este indicata suma creditului, cheltuielile de judecata, onorariul executorului. In acest caz, executorul judecatoresc are dreptul sa ceara de la mine la final si despagubire morala? Specific ca acest fapt nu...

Nou О наследстве

Здравствуйте. У меня год назад умерла мать, а полгода назад умер отчим. Как я могу отказаться от наследства в пользу младшего брата не находясь в Молдове? Я гражданин РФ. Заранее спасибо.

Nou Имеет право финансовый отдел вообще не начислять ЗП?

Добрый день. Я уже почти 3 года работаю в одной компании. В этой же компании работает мой муж уже 2 года. В конце 2019 года была выявлена моя ошибка, за которую должна расплатится в денежном эквиваленте. Я была согласна выдать долг за два месяца, с удержанием в рамере 50% суммы долга из моей ЗП....

Nou Concediu de maternitate

Buna ziua. In caz ca ma aflu in concediu neplatit de ingrijire a copilului de la 3 la 4 ani si nasc un copil, eu ma consider persoana asigurata? Sau pot lua concediu de maternitate si indemnizatia lunara pe numele sotului?