Ответы 22672  

Новый Vanzarea cotei de pamant se impoziteaza?

Salutare! Am vandut recent cota de pamant arabil moștenită de la părinți. O sa trebuiască sa achit impozit pe venitul obtinut din tranzactie și sa o includ în declarația de venit? Mulțumesc.

Новый Furt savarsit de minor aflat in plasament

Bun ziua. Minorul de 16 ani, pe care il am in plasament, este orfan. Fura permanent bani din casa, iar recent a furat de la profesorul lui 1.000 de lei. Sunt obligata sa achit eu si el sa fure mai departe fara nicio consecinta?

Новый Donație

Buna ziua. Dacă o persoană dăruiește un bun prin procură, cine trebuie sa declare la fisc că a donat bunul? Prima persoană sau cea care l-a reprezentat prin procură? In contract prima persoană este cea care este numită donator, dar se specifica ca a fost reprezentat prin procura de alta persoană.

Новый Modificarea actelor copiilor

Buna ziua. E posibil de modificat actele copiilor și de radiat tatăl din certificatul de naștere, dacă tatăl este cetățean străin și dacă nici n-a existat căsătoria?

Новый Законные основания для съёмки людей

Здравствуйте, уважаемые юристы! Хочу вас спросить как обстоит право на съёмку посторонних лиц. Например, имею ли право снимать человека открыто или скрытно, который может нарушать закон или мои права? Или могу скрытно или открыто снять государственного служащего на камеру в случае, если вижу...

Новый Escrocherie

Buna ziua. În anul 2020 am terminat școala auto. O cunoscinta m-a convins ca are cunoscuți la Centrul de testare ASP si ca mă ajută cu examenele de teorie și practică. I-am dat o sumă de bani pentru acest aranjament și deja de un an mă tot poartă cu vorba, că în curând o să mă cheme să dau...

Новый Am împrumutat bani

Buna ziua. Am dat bani cu împrumut banii unei persoane și acum nu mai răspunde la telefon. Cunosc persoana in cauza. Ce pot face in caz ca nu vrea sa ne înțelegem fără anunțarea poliției?

Новый După moartea părintelui pensionar, cine moștenește pensia: soția sau copiii?

Buna ziua. Tatăl meu a decedat in decembrie 2020. Mama mea se afla în divorț de cativa ani la momentul decesului. Formal divorțați, dar locuiau în aceeași casă. El primea o pensie de invaliditate (gradul 1 sever), era orb și dependent de ajutor. Eu, fiind fiica lui, aveam procura generala pentru...

Новый Interdictie pe spatiul Schengen

Buna ziua. Sunt căsătorită cu un cetățean român, avem copil impreuna, dar am interdictie pe spatiul Schengen și nu pot merge la soț acasă în România. Am depus cerere pentru depunerea juramantului, dar ma trimit in Romania sa-mi fac drept de ședere. Pot cumva scoate interdictia, ca sa pot merge...

Новый Sunt învinuit în baza articolului 174 alin. (1) CP

Buna ziua. Sunt învinuit de întreținerea relațiilor sexuale cu o persoana mai tânără de 16 ani, care plus la toate are un copil. Copilul nu este al meu, deși nu sunt sigur 100%. Cum să procedez? Pot măcar spera la o pedeapsa mai ușoară?

Новый Mai multe case pe un teren

Buna ziua. Un stapin, care a decedat intre timp, a permis rudelor sa construiasca pe terenul sau mai multe case, pe aceeasi adresa. Dupa o cearta intre rude, am fost scosi de la viza de resedinta si toate casele au fost inregistrate separat, in afara de a noastra. Ce drepturi avem?

Новый Datorie din 2016

Buna ziua. E posibil de anulat datoria, daca titlul executoriu a fost emis in 2016? Sau e posibil de achitat doar suma imprumutata, fara dobanda si penalitati?