Ответы 12818  

Новый Articolul 238 alineatul 2 CC

Agentul constatator mi-a întocmit un proces verbal contravențional (art. 238 alin. 2) și m-a sancționat cu 18 unități convenționale. Caut în Codul Contravențional, dar acolo îmi indică cu totul altceva. Cum pot sa fiu sigur ca agentul a procedat corect?

Новый Fumatul în propriul apartament

Buna! Spuneți-mi, vă rog: vecina de la etajul de sus îmi spune că o să scrie plângere la poliție pentru că fumul de țigară ajunge la ea la geam. Menționez că fumez în propriul apartament, la geam. Ce urmări pot fi? Legea antifumat spune că se permite fumatul în locuință, dacă nu sunt minori. Nu...

Новый Ce amendă va trebui să plătesc?

Buna ziua. Ma aflu cu copilul in Italia si suntem de 7 luni jumate (cu pasaport biometric). Acum vrem sa mergem acasa. Ce amendă va trebui să plătesc?

Новый Părinți neadecvați

Am niște vecini tare neadecvați, care au copii. Mediul în care trăiesc aceștia nu-i cel mai prielnic -părinții mereu strigă, folosesc cuvinte necenzuare. Ce se poate de făcut pentru a ajuta acești copii?

Новый Могут ли посадить в тюрьму несовершеннолетнего (17 лет) из-за наркотиков ?

Здравствуйте, ребёнок 17 лет попал в полицию с 32 гр. синтетических наркотиков, сказал что это для распространения и что он был ещё с одним парнем. В уголовном кодексе ему показали статья 217 часть 4 - до 15 лет. Могут ли посадить его в тюрьму и какие меры могут придпринять правоохранительные...

Новый Ce înseamnă dosarul penal la parchet?

Ce înseamnă când dosarul penal este la parchet, din cauza faptului ca o persoana a amenințat cu moartea prin mesaje și apeluri? Ce se poate întâmpla?

Новый Numere straine

Buna! Termenul de 180 de zile din 12 luni pentru masina cu numere RO pot fi folosite la rand de la 1 zi pana la 180 fara intrerupere, adica fara a iesi si intra iar?

Новый Credite parțial rambursate

Buna ziua. Recent am luat doua credite in marime de 15.509 lei si 18.000 lei de la aceeasi companie de creditare, contractele de credit sunt doua, adica nu sunt legate intre ele. Le-am luat in februarie si am achitat 3 rate, adica pana la ziua de azi. La un moment dat, am dorit sa achit o suma...

Новый Poate sa creasca suma creditului de la 5.000 la 62.000 lei?

Buna ziua. Am cumparat in credit un telefon care costa 5.000 lei in 2014. Nu l-am putut achita (nu eram in tara), cand m-am intors, m-au sunat si au spus ca am de achitat 62.000 - o suma enorma! Ce pot sa fac?