Ответы 16168  

Закрыто Incetare proces penal

Pot fi minorii achitati de catre judecator in cadrul unui proces penal din cauza ca sunt minori? Pedeapsa este amenda sau inchisoare pana la 5 ani.

Новый На своем счету имею 3 кредита

Я имею 3 кредита, в обшем 130.000, работаю официально (з.п. 4.500 официально и 5.500 и выше неофициально). Обратился во все банки насчет рефинансирования чтобы платил немного меньше в месяц а то зарплата только на долги и хватают на квартиру. В долги больше не хочу влезать, но и от этих не могу...

Новый M-am intors de 2 saptamani din Europa si vreau sa plec din nou

Buna ziua! De 2 saptamani sunt venita din Europa, dupa ce am stat 3 luni acolo. Am facut un pasaport biometric nou. Cel vechi este inca valabil. Vreau sa zbor in Elvetia. Care sunt riscurile de pedeapsa? Multumesc!

Закрыто De ce nu se pune stampila la iesire din alta țara?

Am fost recent în Germania cu pașaport biometric și cand am plecat mi-au pus stampila în pașaport, dar ultima dată la ieșire nu au pus nicio stampila. E vreo problemă cu asta?

Новый Zile de sarbatoare nelucratoare in concediu

Daca zilele de sarbatoare nelucratoare sunt in timpul concediului meu anual, dar nimeresc sambata sau duminica, ele se adauga la concediu sau nu? Sunt platite sau nu (am grafic de lucru nenormat - in schimburi). Multumesc!

Новый Cazier juridic

Buna! Am avut un dosar penal 5 ani in urma, s-a incheiat cu impacarea partilor. Daca plec acum sa imi fac cazier, o sa am probleme?

Новый Concediere in temeiul art.86 al.1 lit.c) CM

Buna ziua. Salariatul este eliberat conform art. 86 al.1 lit.c) al CM și peste 1 luna dupa preavizare salariatul iese in concediu pe cont propriu pe 4 luni. Când se face ordinul de concediere in asa caz? Salariatul mai are de lucrat inca 1 luna? Multumesc.

Новый Serviciu de alternativa

Eu am fost încorporat în serviciul militar în termen, desi am prezintat documente care confirma ca religia nu-mi permite sa fac serviciul militar obligatoriu. Vreau sa trec la serviciul de alternativa. Ce sa fac, este posibil sa trec din serviciul in termen la cel de alternativa? Am refuzat sa...

Новый Pot sa contestez?

Activez ca taximetrist. Am fost amendat in temeiul art. 240.1 CC (indicatorul 3.31, dar in procesul-verbal scrie RCR 3.13). Dispun de video. Pot sa contestez?

Новый Majorarea alocatiilor de la 1 ianuarie 2020

Buna ziua! Eu am un baiat care sufera de o boala locomotorie. In decembrie 2016 a primit grad accentuat de invaliditate. Spuneti-mi, va rog frumos, de ce copilului meu nu i s-a majorat alocatia de la 1 ianuarie 2020? Vreau sa mentionez, ca primeste alocatie in marime de 755 lei.

Новый Relocarea/reparcelarea terenului agricol - reglementare?

Un masiv agricol format din mai multe nr. cadastrale este luat in arenda. Unele loturi care se afla in centrul acestui masiv sunt detinute prin arenda de alte persoane. Se intentioneaza acordarea unei suprafete identice la marginea terenului, pentru a facilita o mai buna administrare a acestora...

Новый Privatizare imobil de catre copil minor

Buna ziua. Sunt tutore a unui copil de 11 ani, in urma decesului mamei copilului. As dori sa aflu cum se achita taxa la privatizarea locuintei de catre copilul in cauza. Multumesc!

Новый Ne-au furat masina in Rusia

Buna ziua. Am fost in Rusia in decembrie 2013 si ne-au furat masina acolo. Acum Belarus ne pune sa platim taxa de stat in valoare de 7.500 ruble belaruse. Ce putem face? A fost judecata aici in decembrie in Moldova si s-a decis sa platim taxa. Daca nu, ne pune inderdictie de a parasi tara....