Răspunsuri 1095  

Contravenţii rutiere

Am lovit un pieton pe strada, care traversa neregulamentar

Circulam intr-o noapte cu viteza redusa (aproximativ 20 km/ora), cand in fata masinii a aparut o doamna alergand, imbracata in haine intunecate, care a iesit de pe banda 2 de circulatie (drum cu sens unic) dintre masinile care stationau la culoarea rosu la semafor, fara sa se asigure. Am apasat...

Masina cu numere straine accidentata

Am introdus in Republica Moldova o masina cu numere straine si am accidentat-o. Nu cred ca se merita sa o repar. E posibil cumva sa rezolv aceasta problema fara ca sa ies cu ea din țara? Sa scot doar numerele de inmatriculare, sau altfel cumva? Accidentul e documentat de politie.

Numere straine

Buna ziua. Am cumparat o masina in Romania, dar detin doar permis MD. Cu gandul ca masina poate sa se afle 180 zile in Moldova, am intrat in tara, insa la vama mi-au zis ca pot sta doar 30 zile, intrucat fostul proprietar cu permis MD deja a stat 150 zile. Am la ea contractul de...

Certificatul de înmatriculare

Bună ziua. Am o problema cu masina pe care am cumaprat-o o lună in urma. Masina de marca Golf 4 este cu 5 locuri și este autoturism, însa în certificatul de înmatriculare este indicat ca e autocamion si are doar 2 locuri. Cum pot rezolva aceasta problemă? E posibil?

Как оспорить протокол за нарушение правил дорожного движения?

Добрый день. Уважаемые юристы, подскажите пожалуйста, можно ли оспорить протокол, который был выписан инспектором полиции за нарушение, которое было зарегестрированно камерой дорожного движения. Нарушение было зарегестрированно в 2018 году. К сожалению, я не написал в протоколе, что у меня есть...

Acident in RM cu automobil RO

Un prieten de-al meu detine in RM un automobil cu numere RO (toate actele sunt in regula). A nimerit intr-un acident rutier, de care el nu este de vina. Unde trebuie sa se adreseze ca sa fie reparat automobilul? Poate sa fie reparata masina de persoana care a produs acidentul si este de vina?

Contestarea procesului verbal contraventional

Buna ziua, stimati juristi! Daca am facut o contestatie impotriva unui proces verbal contraventional in privinta regulilor de circulatie rutiere si nu am castig de cauza, sunt obligat sa achit amenda intreaga sau in jumatate? Sunt scutit de taxele de judecata sau? Va multumesc!

Conduc fără a deține permis de conducere

Bună! Conduc in prezent fără a detine permis de conducere. Dacă sunt oprit de polșitie, ce risc in afară de amendă? Pot sa-mi confiste mașina sau dusă la parcarea politiei?

Numere românești in Republica Moldova

Mașina a depășit perioada de ședere pe teritoriul Republicii Moldova si mi-a fost aplicata amendă. Mai pot intra in țară până la finele anului, odata ce achit amenda chiar la intoarcere la vamă?

Privare pe sase luni

Am fost prins in stare de ebrietate la volan si in instanta de judecata am fost privat de dreptul de a conduce pe 6 luni, pe art. 233 (1). Dupa expirarea termenului, ce acte trebuie sa prezint la politie ca sa-mi ridic piermisul?

Închis Mi-a fost retras permisul pe un termen de trei ani

Mi-a fost retras permisul pe un termen de trei ani, care a expirat recent. Cum și unde să-l recuperez? Sunt obligat sa frecventez programul de probatie? Hotararea judecati am executat-o, amenda am achitat-o.

Permis de conducere nul!

Buna ziua! Am fost oprit pentru un control de acte si in acel moment nu aveam permisul de conducere la mine! Baza de date a agentului a aratat ca permisul de conducere este nul si mi-a intocmit proces in marime de 40 u.c. + automobilul parcat la parcarea speciala! Acasa am verificat si am vazut...

Permis romanesc ridicat de politie

Buna! Sunt cetatean al RM, dar detin permis RO. Am fost oprit si mi s-a ridicat permisul la expertiza. Mi-au luat si masina la parcare speciala, indicand in act ca am condus fara permis. In realitate, ei au luat permisul. Ajutati-ma, va rog mult, nu stiu ce sa fac.