Răspunsuri 672  

Alte contravenţii

Nou Cand sa astept raspusul procuraturii

Buna ziua. Am depus o plangere la procuratura pentru ca am fost injosita si injurata in public. In ce termen imi va fi dat un raspuns? Pe stampila de receptie nu au scris numarul de intrare. Poate fi o problema?

Nou Care este pedeapsa?

Un grup de tineri au agresat fizic o persoană. In urma atacului, victima s-a ales cu câteva vânătăi. Care este pedeapsa pentru acești tineri?

Arderea frunzelor în grădină

Ieri am dat foc la niște frunze uscate în grădină! Astăzi m-a vizitat polițistul de sector și mi-a comunicat că vecinii au sunat la 112 și au depus plângere pe acest fapt. În baza acestei plângeri, mi-a fost aplicată amendă în mărime de 60 u.c. (Art. 115 alin. 3 CC). Este normal să fie aplicată...

Aplicarea necorespunzătoare a unui articol

Salutare, stimați juriști! Aplicarea necurespunzătoare a unui articol din Codul Contravențional de către o persoană împuternicită se consideră o abatere gravă? Ce fel de măsuri pot urma în urma unui astfel de incident? Vă mulțumesc.

Restricția de a merge în parc

Considerând lockdownul instaurat de guvern, care sunt penalitățile pentru încălcarea restricției de a merge în parc, de ex.? Dacă voi fi singur, fără contact cu alte persoane.

Sunt filmata de vecini

Buna ziua. Sunt filmata de vecini in fiecare zi. Acestia vin chiar la poarta si ma filmeaza cu telefonul in propria curte. Am dovezi. Cum sa procedez in asa situate?

Injurie

Buna ziua. Spuneți-mi, vă rog, dacă este legală înregistrarea audio la telefon unde o persoană mă înjură și dacă pot să depun o plângere la inspectoratul de poliție pentru injurie și să anexez înregistrarea telefonică. Mulțumesc.

Proces-verbal pentru nerespectarea conditiilor de protectie respiratorie

Buna ziua. Activez ca sofer in regim de taxi. Pe data de 26.03.2021, la ora 6:30, deplasindu-ma in interes personal in afara orelor de serviciu, fiind singur in automobil, am fost oprit de agentii de patrulare in or.Chisinau si am fost amendat cu 40 u.c. (2.000 lei) pentru ca am incalcat regimul...

Amendarea unui minor

Fratele meu de 17 ani se afla in magazin fara masca. Politistul de sector l-a fotografiat si i-a intocmit fratelui un proces verbal, pe care urmeaza sa-l transmita in instanta fara prezenta parintilor sau a unor martori. Ce putem sa facem?

Tulburarea liniștii publice la bloc

Bună ziua. Care pot fi consecințele dacă copilul de un an si jumatate aleargă prin casă între orele 18 și 23? În cazul în care i se interzice, începe să plângă. Mersi anticipat.

Nivelul de zgomot in apartament

Buna ziua. Unde pot sa mă adresez pentru verificarea nivelului de zgomot in apartament? Zgomotul vine de la o cafenea care se afla sub geamurile apartamentului.

Recuperarea amenzii achitate si ulterior anulate

Buna ziua. Am achitat amenda, am dat bonul de plata agentului, dupa care am depus contestatie si aceasta a fost admisa. La examinarea dosarului contraventional, judecatorul a solicitat bonul de plata. Cum sa recuperez banii pe amenda achitata? Multumesc.