A expirat termenul de suspendare a dreptului de a conduce autovehicole

28 august 2021 30

Buna ziua. O persoana a fost privata de dreptul de a conduce. Termenul pentru care acest drept a fost suspendat a expirat. Persoana in cauza trebuie sa sustina din nou examenele pentru obtinerea permisului sau nu?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Student
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Salutare, Nicolae.
După expirarea termenului de privarea dreptului de a conduce, este necesar ca persoana să prezinte la autoritatea care a ridicat permisul de conducere următoarele acte :

actul de identitate;
cazierul contravențional privind lipsa restricțiilor asupra dreptului de a conduce vehicule;
adeverința medicală a conducătorului de vehicul și a candidatului pentru obținerea... mai detaliat permisului de conducere (Formularul nr.083/e), care certifică starea de sănătate, calitățile fizice și aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul (comisia medicală);
în cazul în care permisul de conducere a fost suspendat ca urmare a conducerii vehiculului în stare de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanțe, este necesar suplimentar să prezentați dovada frecventării programului probaţional antialcoolic și antidrog;

Persoanele sancționate contravențional cu privare de dreptul de a conduce vehicule pe un termen mai mic de un an sunt repuse în dreptul de a conduce vehicule, la expirarea termenului de privare, fără susținerea examenului de obținere a permisului de conducere.

Persoanele condamnate printr-o hotărâre judecătorească cu pedeapsă penală sau sancțiune contravențională de privare de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de un an și mai mare pot fi repuse în dreptul de a conduce vehicule, la expirarea termenului de privare, cu condiția susținerii probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducere la categoriile/subcategoriile de vehicule din permis solicitate.

Succes!

29 august 2021