Accident

8 mai 2019 20

Am fost implicat intr-un accident. In a doua masina la volan era o persoana in stare de ebrietate, dar la venirea echipajului de politie ei au zis deja ca la volan era alta persoana, care desigur era treaza. Eu am scris in dosar toate astea, dar am mari dubii, pentru ca ei au gasit deja un martor care e de partea lor. Acum astept decizia inspectorului despre vinovatie. Cum sa procedez daca totusi li se va da lor crezare si eu voi deveni vinovat? Mersi anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
În caz că nu sunteți de acord cu decizia agentului constatator, sunteți în drept de a o contesta în termen de 15 zile din data cînd ați făcut cunoștință
Articolul 448. Contestația împotriva deciziei agentului constatator asupra cauzei... mai detaliat contravenționale
(1) Contravenientul, victima sau reprezentantul acestora, procurorul, dacă este parte în cauza contravențională, în cazul în care nu sînt de acord cu decizia agentului constatator sau în cazul în care aceasta a fost emisă cu încălcarea normelor procesuale stabilite de prezentul cod, sînt în drept să conteste decizia emisă asupra cauzei contravenționale. Termenul de contestare a deciziei agentului constatator este de 15 zile de la data emiterii acesteia sau, pentru părțile care nu au fost prezente la şedința de examinare a cauzei contravenționale, de la data înmînării copiei de pe decizia respectivă în condițiile art. 4471 alin. (8).

9 mai 2019