Accident

17 noiembrie 2022 37

Buna ziua. Am lovit o masina "parcata" pe dreapta langa bordura, soferul acesteia fiind la volan. Am vrut sa parchez si cu partea dreapta am atins bara de protectie din fata a masinii mentionate. Fiind speriata, am recunoscut vina si am mers la politie unde mi-au intocmit proces-verbal. Masina mea este inmatriculata si asigurata in România. Cand mi-am revenit din stres, mi-am data seama ca este o posibila si varianta ca celalalt sofer a pornit din loc fara sa se asigure si poate el este vinovat. Se poate face ceva in asa caz? As dori sa efectuez o expertiza. Ce trebuie sa fac si se merita efortul?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua! Există diferite expertize auto, cum ar fi:
- expertiza circumstanţelor accidentelor rutiere;
- expertiza urmelor mijloacelor de transport;
- expertiza auto-merceologică.

Dacă într-adevăr nu Dumneavoastră ați lovit automobilul, dar celalt șofer a pornit automobilul fără ca să se asigure că nu pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere,puteți să... mai detaliat contactați expertul judiciar de categoria superioară Cechin Adrian Ion, tel. 022238422 sau Expertul Cravcenco Victor Dumitru - 022238422.

Răspunsul la întrebarea Dvs. dacă merită de depus efortul sau nu depinde de circumstanțele și actele dosarului contravențional, pe care este necesar de primit și de studiat.
În cazul în care vor fi careva neclarități în declarații sau probe acumulate, aveți dreptul să adresați la expert judiciar pentru ca să facă expertiză și să întocmească Raportul de expertiză.

20 noiembrie 2022