Accident

15 iunie 2022 18

Bună ziua. Am fost implicat într-un accident rutier 2 săptămâni în urmă. Fiind la volan, cu acte în regulă, nebăut, am lovit un copil de 6 ani pe bicicletă. A fost chemată poliția, am dat declarații, iar copilul a fost internat în spital cu comoție. Nu a avut alte traume și acum este externat, se simte bine. Parinții acestuia nu au pretenții față de mine. Care este procedura mai departe și ce risc? Politia a zis că o să fiu telefonat, dar până la moment nu știu nimic. Masina mi-a fost ridicată.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Noroc Dan, o să fie pornită o cauză penală pe art. 264 al.1 CP. Conform art.109 CP, DVS sunteți în drept să vă împăcați cu părinții copilului Articolul 109. Împăcarea

(1) Împăcarea este actul de înlăturare a răspunderii penale pentru o infracţiune uşoară sau mai puţin gravă, iar în cazul... mai detaliat minorilor, şi pentru o infracţiune gravă infracţiuni prevăzute la capitolele II – VI, la art.264 alin.(1) din Partea specială, precum şi în cazurile prevăzute de procedura penală, dacă persoana nu are antecedente penale pentru infracţiuni similare comise cu intenţie sau dacă în privinţa sa nu a mai fost dispusă încetarea procesului penal, ca rezultat al împăcării, pentru infracţiuni similare comise cu intenție în ultimii cinci ani.

(2) Împăcarea este personală şi produce efecte juridice din momentul pornirii urmăririi penale şi pînă la retragerea completului de judecată pentru deliberare.

(3) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face de reprezentanţii lor legali. Cei cu capacitate de exerciţiu restrînsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.

(4) Împăcarea nu se aplică în cazul persoanelor care au săvîrşit asupra minorilor infracţiuni prevăzute la art. 171-1751, 201, 206, 208, 2081 şi 2082.

16 iunie 2022