Accident rutier

15 mai 2019 27

Buna! Am nimerit intr-un accident rutier cu automobilul. Dupa apelul la 112, a venit echipajul si au efectuat masurarile. La sediul politiei mi s-a zis ca e clar ca buna ziua ca vina o poarta al 2 sofer, dar ca din motiv ca era deja ora 17.30, mi-a zis ca va lua o decizie a doua zi si ma va apela.
Deja au trecut 2 saptamani, si nu se intampla nimic. Intre timp am fost oprit de nenumarate ori de politie, fara acte de accident, sunete si timp pierdut aiurea, ba chiar odata am fost si la narcolog pentru ca paream suspect. Dupa cum am mai citit teme asemanatoare, poate dura luni pana domnul se va decide sa-mi dea documentele benevol. Sau cel mai probabil vrea cu un "multumesc" sa ma duc la el pentru "urgentare".
Doresc sa-mi repar singur automobilul, si eventual sa mi sa se compenseze cheltuielile de catre compania de asigurare. Care ar fi o solutie corecta in acest caz? Sa astept luni de zile nu-i solutia pe care o caut.
Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
Pentru început depuneți o cerere la autoritatea din care face parte agentul constatator pentru a fi eliberat copia dosarului contravențional cît și decizia pe marginea acestui caz, cu acestea urmînd să va adresați la compania de asigurări.
Dacă nu se clarifică amiabil, este cazul de a depune o plîngere șefiei... mai detaliat agentului, acest fapt va clarifica foarte rapid situația.

15 mai 2019