Accident rutier

27 noiembrie 2023 3

Bună ziua. Soțul a fost găsit vinovat de producerea unui accident rutier. Mașina din fața noastră a frânat brusc în intersecție și a semnalizat că virează la dreapta. Soțul a frânat și el brusc, dar din motiv că eram în pantă și drumul era acoperit cu zăpadă, a realizat că nu va putea evita să tamponeze mașina din fațăși a luat volanul în stânga și a lovit altă mașină, care se deplasa în sens opus. Mașina din față și-a continuat drumul fără a se opri. Am anunțat poliția pe loc și soțului i-au aplicat amendă și 5 puncte de penalizare. Este corectă decizia agentului constatator? Care este procedura cu repararea automobilelor? Mașina pe care o conducea soțul este proprietatea mea și are asigurare pentru un număr nelimitat de persoane, dar poliția a zis că asigurarea noastră acoperă doar reparația mașinii pe care amtamponat-o, dar mașina noastră o reparăm noi din banii noștri. Este adevărat? Nu am mai fost implicați în accidente și nu cunoaștem care este procedura corectă. Multumesc anticipat!

Jurist comments 1

Download discussion
Serghei Marciuc
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua.
Referitor la vinovăție, dacă cănsiderați că soțul nu e vinovat, puteți contesta procesul-verbal cu privire la contravenție însă puține șanse de a avea câștig or RCR prevede că șoferul trebuie să adapteze viteza la condițiile de drum și respectiv există și vinovăția șoferului.
Referitor la asigurare, dacă asigurarea e... mai detaliat CASCO atunci vor repara și mașina dumnevoastră, dacă e asigurare RCA simplă atunci din asigurare se va repara doar mașina șăferului nevinovat.

27 noiembrie 2023