Accident rutier

11 septembrie 2020 250

Bună ziua. Pe data de 03.09.2020, in urma accidentului rutier pe trecerea de pietoni mi s-au depistat leziuni ușoare în zona gleznei. Șoferul, pana la sosirea echipajelor de urgentă a schimbat locul masinii din locul tamponării. Pe data de 07.09.2020, acuzând dureri insuportabile și la recomandarea medicului, am făcut scanarea CT în urma căreia s-au depistat fracturi ale osului tibial și al talusului. Astăzi a fost pornit dosar penal pe aceasta cauza, dar as vrea sa știu care sunt următorii pași și cum trebuie sa procedez eu? Mulțumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Dumitru Barbaroș
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Anastasia, bună!

Cel mai bine este să depuneți declarații amănunțite la organul de urmărire penală cu tot absolut ce s-a întâmplat și să anexați la ea toate probele de care dispuneți. Acest lucru este necesar pentru un mers normal a urmăririi penale. În practică, la mine s-au adresat persoane care deși... mai detaliat au avut de suferit de pe urma unor acțiuni ilegale ale unor persoane, se pomeneau cu dosare penale deschise pe persoanele vinovate, încetate pe motiv că depuneau declarații incomplete. Respectiv, pentru a omite la maxim aceste situații, urmează să da-ți organului de urmărire penală cât mai multe detalii.
De asemenea, dacă aveți martori, urmează să solicitați ca ei să fie audiați. Dacă prin apropiere sunt localuri cu camere video, urmează să solicitați ridicarea înregistrărilor.
Mai mult, puteți să vă adresați cu o cerere de a vă fi reparat prejudiciul cauzat.

11 septembrie 2020