Accident rutier și părăsirea locului accidentului

21 noiembrie 2018 35

Buna ziua. Mașina mea a fost tamponată de altă mașină. În mașina mea se aflau trei persoane, dintre care o persoana a primit leziuni corporale (a căror gravitate nu a fost stabilită încă, deoarece persoana se află la spital). Șoferul care a provocat accedentul rutier imediat a părăsit locul accedentului, însă peste două ore s-a prezentat la poliție și s-a stabilit că era treaz. În realitate a fost alt șofer (dar nu avem dovezi). Pe mine mă interesează: ce pedeapsă riscă acest șofer (care s-a prezentat la poliție).

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul imobiliar

În cazul dat persoana care a părăsit locul accidentului se va alege cu o dublă sancţiune contravenţională, şi anume părăsirea locului accidentului, precum şi încălcarea regulilor de circulaţie rutieră soldată cu deteriorarea bunurilor materiale ori cu cauzarea de vătămări corporale uşoare.
De reţinut că, trebuie de luat în calcul actul privind... mai detaliat gravitatea vătămărilor corporale provocate persoanei păgubite întocmit de organul medical. Totodată dacă părăsirea locului accidentului rutier constituie infracţiune şi vătămările vor fi medii sau grave atunci persoana în cauză riscă sancţionarea penală.
Totul în dependenţă de circumstanţele cazului.

21 noiembrie 2018