Accident si estorcare de bani

19 august 2019 31

O vecina s-a apropiat zilele trecute si imi spune ca eu am atins-o cu masina (cu oglinda) cand mergeam pe un drum care este ingust incat nu ai pe unde sa mergi ca pieton, decat sa meargi pe partea carosabila. Drumul fiind ingust si nu chiar in stare buna, pe acolo merg cu maximum 20 km/ora. Ea fiind bolnava, i s-a facut rau si a cazut (din spusele ei). Mi-a spus data si ora si ca are martori, dar eu chiar nu am observat sa fi atins pe cineva asa ca am continuat deplasarea. Accidentul s-a produs cu o saptamana in urma si ea acum peste o saptamana imi spune ca a cunoscut masina si vrea sa dea la politie daca nu ii achit tratamentul. Ce sa fac?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Guțu
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Tratamentul puteti sa-l achitati la orice etapa, drept urm,are decizia va apartine cu privire la acest aspect. Dvs. ati circulata la acea data si la acea ora in perimetrul unde a avut loc presupusul incident ? Daca da, sunt careva dispozitive de captare a imaginilor prin preajma acelui loc? (Puteti... mai detaliat sa verificati aceste aspecte, in incercarea de a avea o imagine mai clara).

De obicei, persoana vatamata urmeaza sa fie examinata de specialisti si sa fie emis un raport in care sa se stabileasca daca intradevar aceasta suferit careva leziuni. In cazul in care aveti dubii cu privire la onestitatea celor relatate de vecina dvs, puteti sa depuneti o declaratie la politie fie sa apelati la 112 si sa-i anunatati ca sunteti santajata de acea vecina. Politia urmeaza sa ia declaratii de la vecina dvs., sa-i ofere o indreptare catre medicul care urmeaza sa stabileasca leziunile, sa audieze ceilalti martori inclusiv si pe dvs. in incercarea de a stabile ce s-a intimplat in realitate.

Puteti discuta si dvs cu martorii pina a apela la Politie, pentru a stabili daca acestia sunt credibili.20 august 2019