Accident. Sunt persoana vătămată și nevinovată

12 februarie 2020 36

Bună ziua. Am fost implicat într-un accident rutier, am fost lovit din spate cu 98 km/h. Șoferul vinovat îmi propune să-mi cumpere mașină nouă în schimb să iau vina asupra mea și să semnez un proces verbal care mi-ar pune o amendă contravențională de 1500 lei și 6 puncte de penalizare, în caz contrar lui îi face proces penal.
Întrebarea mea este: Ce riscuri am dacă accept oferta lui? Și ce pot face ca să nu am probleme pe viitor precum după asta sa mă oblige să-i achit eu mașină sau compensare morală. Mersi mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Din start sună foarte dubioasă această propunere deoarece în urma descrierei date de dvs fapta acestuia nu se încadrează în semnele unei componențe de infracțiuni pentru a se intenta față de acesta un dosar penal cu excepția dacă dvs nu ați suferit vătămări medii sau grave dacă ați suferit... mai detaliat vătămări neînsemnate sau ușoare atunci acesta poate fi supus la fel unei amenzi contravenționale pe care-l puteți obligă ulterior să vă achite despăgubiri morale și materiale, totodată compania de asigurări să vă asigure repararea automobilului.

O altă cauză pentru care își face griji de un potențial dosar penal poate fi ca se afla în stare de ebrietate chiar și în asemenea circumstanțe urmează a fi atras la răspundere pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate indiferent de cine se face vinovat de conducerea accidentului.

Riscurile pe care le aveți sunt exact drepturile care le aveți dvs la moment față de el și anume să vă solicite despăgubiri cât și pretenții față de automobilul avariat , deoarece nu va puteți asigura că ulterior el nu va invoca careva pretenții față de dvs.

12 februarie 2020