Achitarea datoriilor

21 iunie 2022 115

Bună ziua! Am două dosare în judecată în legătură cu niște datorii la credite. Ultima rată lunară am achitat-o în noiembrie anul trecut. Cum aș putea să incep a achita câte 500 lei lunar pentru a rambursa datoriile? Le-am propus creditorulor să refinanțez datoriile, dar nu sunt de acord, vor câte 3.000 lei lunar și o persoană garantă. Ce spuneți de anticolect, sau un avocat particular? Care vor fi cheltuielile? Dacă nu fac nimic, să înțeleg că urmează să îmi ia un procent de pe cardul salarial?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Alina, sunt probleme, compania de creditare n-o să meargă la nici-o înțelegere, scopul lor să achitați creditul în totalmente. Activitatea colectorilor în țară este ilegală. DVS sunteți în drept să angajați un avocat, dar o să vă coste mult.. Referitor la % luat de pe card, eu vă aduc... mai detaliat la cunoștință ce spune Codul de executare Articolul 106. Cuantumul reţinerilor din salariul şi din alte venituri ale debitorului
(1) Cuantumul reţinerilor din salariu şi din alte venituri se calculează din suma pe care debitorul urmează să o primească.
(2) Din salariul şi din alte venituri ale debitorului pot fi reţinute, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza cîtorva documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor pînă la achitarea deplină a sumei urmărite.
(3) În caz de urmărire a pensiei de întreţinere, a sumelor pentru repararea prejudiciului cauzat prin schilodire sau prin o altă vătămare a sănătăţii, precum şi în legătură cu pierderea întreţinătorului, şi a sumelor pentru repararea daunei cauzate prin tîlhărie sau prin sustragere de bunuri, reţinerea constituie nu mai mult de 70% din salariu şi din alte venituri.
(4) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în privinţa burselor, pensiilor de orice fel, precum şi a sumelor cuvenite în baza dreptului de autor, a dreptului de inventator sau de inovator. Eu vă propun să ieșiți pe viberul de pe telefonul +37368558850, noi vom discuta mai amănunțit.

23 iunie 2022