Achitarea pensiei alimentare

25 aprilie 2019 97

Viitorul meu sot are un copil în vârstă de 9 ani. Copilul se află în grija mamei lui, ei nu au trăit împreună, nu au fost casatoriti, copilul nu este scris dupa el. In urma cu 6-7 ani a fost dat în judecata, a fost făcut testul ADN. Copilul s-a dovedit a fi al lui, a fost impus sa achite pensie alimentară în suma de 850 lei. Tot acest timp el achita regulat în fiecare luna aceasta suma de bani (are cecuri). Mama copilului a fost recasatorita, mai are un copil de 7 ani. Acum a divorțat, al doilea soț la fel achita alimente. Ea nu lucrează si acum amenință că va da în judecată cerând mariea pensiei. Spuneti-mi, va rog, ce șanse are ca judecata sa fie de partea ei. Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Nicolae Ilco (Calin)
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Salutare

Conform art. 110, Codul Familiei:

Articolul 110. Modificarea cuantumului pensiei de întreţinere stabilite de instanţa judecătorească sau scutirea de plata acesteia
În cazul în care starea materială sau familială a uneia dintre părţi s-a schimbat, instanţa judecătorească, luînd în... mai detaliat considerare şi alte circumstanţe importante ale părţilor, este în drept, la cererea oricăreia dintre ele, să modifice cuantumul pensiei de întreţinere sau să-l scutească pe debitorul întreţinerii de plata acesteia.

Deci, legea permite modificarea plăţii (fie majorare sau micşorare).

Servus

26 aprilie 2019