Achizionat apartament / Contract de investiție

23 august 2017 39

Am achiziționat un apartament, care la momentul achiziției decembrie 2014 se afla încă in construcție. Termenul de dare in exploatare conform contractului de investiție fiind martie 2016, apoi printr-un acord adițional s-a prelungit pina in decembrie 2016. Ratele au fost achitate de noi (in calitate de investitor/cumpărător) la timp conform contractului. Nici pina in prezent apartamentul nu a fost dat in exploatare. Ce instanța poate face lumina in acest caz? Cum ne putem recupera banii investiți?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulian Moraru
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună ziua!

Dacă nu doriți să așteptați până la darea în exploatare, notificați compania imobiliară privind rezoluțiunea contractului de investiție.

Cel mai probabil , acel contract prevede reținerea unui anumit procentaj din suma totală contractuală în caz de desființare anticipată, practică care este tipică pentru majoritatea companiilor cu acest domenu de activitate.

Dacă... mai detaliat compania refuză să răspundă notificării pozitiv prin semnarea acordului de rezoluțiune și restituirea sumei achitate (în limitele corespunzătoare), depuneți în instanță cerere de chemare în judecată privind rezoluțiunea contractului. Acolo puteți solicita adițional și reparararea prejudiciului patrimonial și/sau moral cauzat prin executarea necorespunzătoare a obligațiilor contractuale de către persoana juridică.

Succese!

23 august 2017