Acident de munca

27 iunie 2018 35

Buna ziua! Am suferit cu multi ani in urma un accident de munca, in urma caruia am capatat leziuni corporale grave cu gradul I de invaliditate. De atunci si pana in anul curent am primit un salariu cu indexatia anuala conform hotararii adminstratiei Intreprinderii unde activam. Acum, din anul curent nu mai vor sa achite, motivand cu faptul ca primesc pensia de la CNAS si ei nu sunt in drept sa-mi achite conform codului civil COD Nr. 1107 din 06.06.2002.art.1418. Imi spuneti, va rog, cum sa procedez mai departe?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Buna Dna Zinaida,
Codul muncii prevede următoarele la articolul 196 Garanţii şi compensaţii în cazul unor accidente de muncă şi boli profesionale
(1) În caz de vătămare a sănătăţii sau deces al salariatului ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale, salariatului i se... mai detaliat compensează salariul (venitul) nerealizat, precum şi cheltuielile suplimentare pentru reabilitarea medicală, socială şi profesională în legătură cu vătămarea sănătăţii, sau familiei defunctului i se compensează cheltuielile legate de deces.
(2) Mărimea şi condiţiile acordării garanţiilor şi compensaţiilor prevăzute la alin.(1) sînt stabilite de legislaţia în vigoare.

Există vreo hotărâre judecătorească prin care s-a dispus incasarea unei sume din contul societății comerciale în favoarea Dvs lunar, urmare a accidentului de muncă ce a avut loc?

29 iunie 2018