Acordarea transei a III-a a tinerilor specialisti.

25 iunie 2018 38

Buna ziua. In 2012 am absolvit Universitatea Alecu Russo din Balti, dupa care m-am angajat dupa indreptare, adica sa beneficiez de indemnizatia tinerilor specialisti. Am primit I si a II transa, iar in 2014 am iesit in concediu de maternitate, dupa care in 2016 am nascut al doilea copil. Anul acesta vreau sa ies la lucru, dar nu in satul unde lucram, ci in orasul unde locuiesc. Am fost la directia de invatamint unde lociuesc si mi-au spus ca nu prea am sanse sa primesc si transa a 3, deoarece in scoala unde vreau sa lucrez imi dau numai 5 ore de informatica si au si cateva ore de matematica (specialitatea mea fiind fizica si informatica). Doamna de la directie mi-a spus ca nu am dreptul sa predau matematica si chiar daca o sa lucrez numai pe 5 ore de informatica, tot nu primesc banii, adica mi-a spus ca eu trebuie sa am salariu intreg de 18 ore ca sa primesc banii ceia, dar nu am de unde sa iau acele ore, plus inca mai am 1 an de concediu. Vreau sa stiu: este real asa ceva? Sau unde as putea sa ma adresez cu intrebarea mea. Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil

Buna ziua, Valeria.
As putea sa ma uit eu pe Contractul care il ai, si alte documente relevante, pentru a putea intra in esenta. Oricum, exista Regulament in acest domeniu , il gasesti aici - http://lex.justice.md/md/361750/
Din cate stiu, conditia pentru transa este ca sa activezi in baza unui Contract individual de... mai detaliat munca. Transa III se acorda la exp[irarea celui de-al treilea an de activitate. Respectiv, daca ai activat al treilea an, nu cred ca sunt intemeiate argumentele institutiei, decat daca in Contractul individual de munca nu este specificat expres un program de munca pe care nu l-ai indeplinit.
Poti sa ma contactezi la - office.potirniche@yahoo.com

3 iulie 2018