Acte necesare pentru a putea lucra cu o echipa de muncitori din constructii pe teritoriul Republicii Moldova

22 august 2017 453

Buna ziua. Ma numesc Anca Cretu si reprezint o firma de constructii din Romania. In baza unui contract de subantrepriza incheiat cu o firma tot din Romania trebuie sa realizam lucrari de constructii pe teritoriul Republicii Moldova. Durata santierului este de aprox. 30 zile. Angajatii nostri vor fi platiti tot de noi. Acestia au contracte individuale de munca inregistrate in Romania. Ce acte sunt necesare pentru a putea lucra pe o perioada scurta in Rep.Moldova? Va multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulian Moraru
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună ziua!

O opțiune ar fi înființarea unei Întreprinderi cu Capital Străin (ÎCS) sub forma unei Societăți cu Răspundere Limitată (SRL).

Procedura o puteți urmări pe adresa de mai jos::

http://prolex.md/articole/10-cum-sa-infiintezi-un-srl-in-republica-moldova.html

După înființarea SRL-ului, va fi necesară obținerea tuturor actelor de autorizare de efectuare a construcțiilor, în temeiul prevederilor Legii privind autorizarea executării lucrărilor... mai detaliat de construcție http://lex.justice.md/md/335823/

La finisarea lucrărilor de construcție, depuneți cerere de dizolvare la Camera Înregistrării de Stat pe temeiul atingerii scopului conform art. 86 alin. (1) lit.b) din Codul Civil al Republicii Moldova.


Succese!

22 august 2017