Actionarea in judecata a asiguratorului pentru plata despagubirii

9 august 2017 23

Salutare, stimati juristi!
Spuneti, Va rog, in cazul in care persoana pagubita in accident auto actioneaza in judecata in procedura contencioasa pe asigurator, deoarece ultimul nu a achitat despagubirea de mai bine de 2 ani, motivind ca contravenientul a contestat procesul verbal de contraventie, trebuie atras in calitate de intervenient accesoriu si contravenientul?
Dar daca contravenientul decedeaza, dupa 2 ani de la accident, nu din cauza accidentului, dar a virstei de peste 80 ani, atunci este necesar de atras in acest proces civil pe rudele decedatului sau in general se poate de exclus asa participant la proces, adica in lipsa intervenientului accesoriu?
Este obligatorie atragerea in procesul civil, impotriva asiguratorului, in calitate de intervenient accesoriu a contravenientului, mai ales ca este decedat?
Multumesc pentru ajutor.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Călin Bobeică
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere

Plata de despagubire se va efectua dupa stabilirea vinovatiei , astfel procesul-verbal fiind contestat nu produce inca efecte juridice pina la examinarea cauzei contraventionale in instanta de judecata .
Totodata in cazul in care contravenientul avea valabila asigurarea , victima primeste plata de despagubire prin intermediul companiei de asigurari ,... mai detaliat contravenientul fiind exonerat de raspunderea materiala (prejudiciul moral il puteti incasa ulterior de la contravenient ) . Nu este obligatorie atragerea intervenientului in actiunea impotriva asiguratorului !

10 august 2017