Actiunile executorului

8 octombrie 2023 3

Buna ziua. Am luat un credit de la o companie de microfinantare pe care nu l-am putut rambursa si dosarul a ajuns la executorul judecatoresc. Datoria se ridica la 19.500 lei. Executorul a aplicat sechestru pe cardul de salariu pe care au fost transferati 19.000 lei. Are dreptul executorul judecatoresc sa nu-mi deblocheze cardul de salariu si sa retraga toata suma aflata acolo? Specific ca i-am prezentat toate documentele precum ca e card de salariu, chiar si contractul de munca, insa executorul refuza sa-l deblocheze pentru a avea si eu acces la macar ceva bani. Mai mult, m-a anuntat ca nu va ridica sechestrul pana nu sting integral datoria. Unde pot depune plangere impotriva executorului ca sa am si eu acces la banii mei?

Jurist comments 1

Download discussion
Gabriel Diaciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Domnule Anatol, executorii judecătorești pot reține din salariul şi din alte venituri ale debitorului, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza mai multor documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor până la achitarea deplină a sumei urmărite.
În situația Dvs trebuia să... mai detaliat contestați Încheierea executorului. Presupun că termenul de contestare a expirat, respectiv acum trebuie să scrieți o cerere în adresa executorului în care să îl informați despre situația creată, iar dacă nu va ridica sechestrul de pe diferența de 80% puteți depune plângere la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, cât și puteți contesta în instanță refuzul executorului. Puteți să mă contactați la 069992921 pentru mai multe detalii.

9 octombrie 2023