Adoptie

5 octombrie 2020 20

Buna ziua. Suntem o familie stabilita cu traiul in Danemarca. De mult timp ne dorim, dar acum ne-am decis sa adoptam o fetita din R. Moldova, sa ajutam un sufletel pentru a avea o viata mai buna. De la casa de copii nu putem adopta, din cauza multor conditii imposibile de realizat. Dar am gasit o familie cu 7 copii, la care starea financiara este foarte grea si nu-si permit sa creasca toti copii impreuna. Parintii sunt de acord sa ne dea un copil noua, dar nu stim care este procedura si cat de realizabila este.
Multumim anticipat.

Jurist comments 1

Download discussion
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
***
Oricum nu ati face, tot proces de adoptie trebuie sa fie, pentru ca acel copil adoptat sa faca parte din familia voastra inclusiv din punct de vedere juridic.
Deci, acele conditii de adoptare trebuie respectate.
Care anume conditii va par irealizabile, si de ce?

Mai mult, separarea unui copil... mai detaliat dintr-o familie de 7 frati/surori, pare sa fie imposibila. Trebuie sa vedeti cu autoritatile daca acel copil este adoptabil, in general.

Legea ocroteste interesul superior al copilului, de a convietui cu fratii sai. Si acest interes este ocrotit de lege mai cu seama decat conditiile materiale mai prielnice ale familiei adoptatorului.

Familia biologica cantareste mai greu decat orice bogatie/comfort.

5 octombrie 2020