Adresa juridica a firmei

24 octombrie 2018 67

Buna ziua. Un an in urma am infiintat o firma, adresa juridica fiind apartamentul unde am eu resedinta. Eu sunt fondatorul, dar administrator este alta persoana care se ocupa de tot. Spuneti-mi, va rog, eu risc cu ceva in caz de eventuale datorii sau probleme care ar putea aparea? Si proprietarul apartamentului unde am eu resedinta poate avea in viitor probleme daca nu merge totul bine cu firma?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Popa
  • Avocat
  • Dreptul afacerilor

Cu privire la întrebarea dvs. vă menționăm următoarele:

Sediul societății sau adresa juridică a companiei înființate este echivalentul domiciliului în cazul persoanelor fizice.
Adresa juridică este un element de identificare din punct de vedere procedural, deoarece actele administrative, fiscale, jurisdicționale (citațiile, notificările) vor fi comunicate la sediul companiei. Prin urmare, în ipoteza... mai detaliat unor dificultăți financiare cu care se confruntă persoana juridică nu există niciun risc ca creditorii companiei să execute silit acest bun (apartamentul).
Totuși, este necesar să se facă o distincție față de situația în care apartamentul (bunul) constituie aport vărsat de către asociat la capitalul social al persoanei juridice; în acest caz, persoana juridică va răspunde cu întregul patrimoniu (activ), inclusiv cu apartamentul (bunul) care a fost subscris în acest sens.

Pentru mai multe detalii puteți apela la Serviciul Suport Clienți la nr. (22) 22 44 88

25 octombrie 2018