Afacere in domeniul publicitatii

20 martie 2018 28

Am o idee de afacere, am fost la consultații juridice la mai multi juriști și am primit diverse informatii. As dori sa aflu în mai detalii. Doresc sa deschid o companie de marketing cu publicitate în mai multe localuri în wc. Peste hotare este răspândită. Ideea ar fi cit omul își face treburile, spala minele, usuca, el privește publicitate. Unii juriști au spus ca nu este rentabilă, unii ca este prea greu ce tine de documentare a localurilor, doar ca nu detalii concrete de care am nevoie. Cat ar fi impozitul afacerii deschise? Dar a localurilor? Mulțumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Gheorghe Iudin
  • Avocat
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua,
Nu cred ca e corect sa discuti cu juristii despre rentabilitate.
Legat de proceduri - infiintati firma, nu va trebuie nici autorizatie nici licenta, firma incheie contracte cu localurile, cu beneficiarii, etc. - totul e relativ simplu.
Sub aspect de impozitare, sunt 2 sisteme principale:
1. Daca aveti vanzari de pana la... mai detaliat 1200000 lei in 12 luni (nu pe an, dar in 12 luni consecutive) platiti 4% impozit pe vinzari (incasari), iar daca luati dividende - platiti un impozit de 6%. Pe acest sistem nu se iau in calcul cheltuielile. Deci daca aveti cheltuieli mari cu producerea publicitatii, daca platiti mult localurilor, aveti angajati, cheltuieli de chirie, etc. acest sistem posibil nu e cel mai bun.
2. Daca aveti vinzari de peste 1200000 lei, va inregistrati ca platitor de TVA (desi o puteti face si mai inainte, daca primul sistem nu e convenabil), faceti vinzari, faceti cheltuieli, si la sfirsit de an achitati 12% impozit pe profit (daca aveti profit achitati, daca nu aveti - nu achitati nimic). Daca luati dividende - platiti un impozit de 6%.
Mai sunt si alte impozite - daca aveti salariati sunt impozite pe salarii (care nu sunt de neglijat), sunt nuante cu TVA-ul, dar asta e o chestie de contabilitate.
Greu de lamurit toate intr-un mesaj - fara un contabil sau firma de contabilitate, va fi greu.

Succes!

21 martie 2018