Afacere spalatorie auto

19 octombrie 2018 142

Buna ziua. Ma intereseaza care este procedura de deschidere a unei spalatorii auto in mediul urban in RM. Extras de la Camera Inregistrarii de Stat cu genul de activitate il am, dar am auzit ca sunt ceva probleme cu evacuarea apei uzate? Unde se poate de adresat pentru a primi informatia necesara?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Buna!
Informația necesară o puteți primi la Inspectoratul Ecologic de Stat.
http://ies.gov.md/contacte/

19 octombrie 2018
Igor Popa
  • Avocat
  • Dreptul afacerilor

Cu privire la întrebarea dvs. venim cu următorul răspuns:

Agenții economici, indiferent de forma de proprietate, care folosesc resursele acvatice şi care evacuează ape uzate sunt obligați să asigure preepurarea apelor reziduale la nivelul standardelor stabilite înainte de deversarea lor în rețeaua de canalizare a localităților. Acumularea apelor reziduale în orice... mai detaliat rezervoare este admisă numai cu acordul comun al autorităților administrației publice locale, al autorităților pentru mediu şi al serviciului sanitar epidemiologic (art. 47 lit. b) din Legea privind protecția mediului înconjurător)

Cerințele de colectare, epurare și deversare a apelor uzate în sistemul de canalizare sunt menționate în Hotărârea de Guvern nr. 950 din 25 noiembrie 2013 (http://lex.justice.md/md/350537/ )

Totodată, va fi necesară realizarea unei expertize ecologice care se efectuează pentru obiectele şi activităţile economice preconizate care nu au fost supuse evaluării impactului asupra mediului şi influenţează mediul şi/sau prevăd folosirea resurselor naturale, indiferent de destinaţie, amplasare, tipul de proprietate şi subordonarea acestor obiecte, volumul investiţiilor capitale, sursa de finanţare şi modul de execuţie a lucrărilor de construcţii (art. 6 alin. (1) din Legea privind expertiza ecologică).

Informația necesară poate fi obținută de la:
-Inspectoratul Ecologic de Stat (http://ies.gov.md/ );
- Întreprinderea „Apa-canal Chișinău” SA (https://acc.md/servicii-prestate/ )


Pentru mai multe detalii puteți apela la Serviciul Suport Clienți la nr. (22) 22 44 88

22 octombrie 2018