Agentul ANTA are dreptul sa-mi scoata placuta de inmatriculare?

17 decembrie 2018 102

Buna ziua. Agentul ANTA are dreptul sa-mi scoata placuta de inmatriculare, daca n-am vrut sa semnez procesul-verbal?

Comentariile juriștilor 6

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Vitalie,

Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au dreptul de a ridica plăcuțele de înmatriculare, atunci când depistează în trafic transportatori fără licență.

Inspectorii ANTA sînt abilitaţi să exercite controlul respectării reglementărilor din domeniul transporturilor rutiere şi să aplice sancţiuni contravenţionale ce ţin de acest domeniu prevăzute de Codul contravenţional.

În cazul... mai detaliat efectuării transportului rutier de persoane cu un vehicul rutier fără a se putea face dovada că se deţin licenţa de transport rutier, copia conformă a licenţei de transport rutier, autorizaţia de transport rutier de persoane prin servicii regulate valabilă pentru punctul de pe rută în care se efectuează controlul unde a fost staţionat, carnetul INTERBUS, autorizaţia pentru serviciul ocazional neliberalizat, contractul încheiat cu beneficiarul de transport rutier de persoane prin servicii ocazionale, după caz, sau în cazul efectuării transportului rutier de persoane în regim de taxi pe trasee fixe, prestabilite de taximetrist, care depăşesc localitatea unde este înregistrată întreprinderea, pe lîngă aplicarea amenzii corespunzătoare, inspectorii Agenţiei şi/sau angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare aplică şi măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Cele bune.

17 decembrie 2018

eu na-m avut licenta,firma a zis sa nu ma iscalesc pe procesul verbal,eu nu ma-m iscalit,seful firme a fost sa ridice placuta de imatriculare,a zis ca a achitat o amenda ,acuma firma vra ca eu sa achit amenda de mii de lei,procesul verbal a fost facut pe firma de transopr,ei... mai detaliat au dreptul sa ma imuie sa achit amenda? Multumesc de raspuns

17 decembrie 2018
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Vitalie,

În cazul în care obținerea licenței respective era în sarcina Firmei la care activați atunci Dvs. nu trebuie să achitați suma respectivă (amendă), deoarece Firma urma să fie responsabilă de obținerea licenței necesare.

17 decembrie 2018

pentru ca am vorbit vulgar si pentru ca mam opus sa mi se scoata placutele de imatriculare, poate sa mi se puna si miea o amenda?si in ce suma este asa amenda?
multumesc pentru raspuns,si pentru firma ce amenda revine daca nu mi-au dat licenta

17 decembrie 2018
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Există răspundere contravențională conform art.353 Cod Contravențional.

Care prevede că ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, adică jignirea premeditată a onoarei şi demnităţii procurorului, ofiţerului de urmărire penală, ofiţerului de informaţii şi securitate, angajatului cu statut special al Ministerului Afacerilor Interne, altei persoane, aflată în exerciţiul funcţiunii sau... mai detaliat al datoriei obşteşti de asigurare a securităţii statului, de menţinere a ordinii publice şi de combatere a criminalităţii, exprimată prin acţiune, verbal sau în scris.

Se sancționează cu amendă de la 6 la 15 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

O unitate convențională este egală cu 50 MDL.

17 decembrie 2018

multumesc frumos,ma-ti ajutat foarte mult,findca seful firmei de transort imi zice ca eu trebu sa achit amenda in jur de 7000 lei,pentru opunerea scoaterii placutelor de inmatriculare si pentru vorbele mele vulgare ,deu am vorbit urit dar nu sa referit la agentii de patrulare

17 decembrie 2018