Al 2-lea divorț

24 februarie 2022 97

Bună ziua. Divorțăm de comun acord, avem 2 copii și soția este însărcinată. Deținem un imobil. Am un divorț anterior și prin instanță am fost obligat sa plătesc pensie alimentară în mărime de 1/4 din venituri. După acest divorț va trebui să întrețin inclusiv acești 3 copii și soția pentru o perioadă de 3 ani. Cum rămâne cu pensia alimentară pe care o achit acum în mărime de 1/4 din venituri. Ce pot să fac ca să plătesc 1/2 din venit pentru toți 4 copii și întreținerea fostei soții? Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Radu, eu te înțeleg, că ești într-o situație stupidă, eu îți aduc la cunoștință ce spune Codul familiei Articolul 85. Scutirea soţului (fostului soţ) de obligaţia de întreţinere sau limitarea în termen a acestei obligaţii

Instanţa judecătorească este în drept să-l elibereze pe unul dintre soţi (fostul soţ)... mai detaliat de obligaţia de întreţinere sau să limiteze această obligaţie la un anumit termen dacă:

a) incapacitatea de muncă a soţului (fostului soţ) inapt de muncă, care necesită sprijin material, este rezultatul abuzului de băuturi alcoolice sau substanţe stupefiante ori al unei infracţiuni premeditate;

b) soţul (fostul soţ) care necesită sprijin material a avut o comportare amorală în familie;

c) soţii (foştii soţi) s-au aflat în relaţii de căsătorie cel mult 5 ani;

d) s-a dovedit, pe cale judecătorească, că căsătoria a fost desfăcută din culpa fostului soţ care necesită sprijin material. Te adresezi în judecată pentru a micșora plata pensiei alimentare.

26 februarie 2022