Am 3 copii din prima familie si doi - din a doua; am fost actionat in judecata pentru alimente

3 iulie 2017 8

Buna ziua, am trait in concubinaj, in urma careia au rezultat 3 copii, acum cea ma mare are 17 ani, cea a mica 11 ani, acum sunt dat la alimente de concubina, eu nu am platit nimic, m-au pus sa platesc1.900lei pe luna, vreau sa precizez ca sunt casatorit acum legal cu a doua sotie si am doi copii mici de cinci si un an jumate, si nu lucrez legal, si vreau sa mai precizez ca nu am semnat nici un document pe care mi l-ea dat executorul, acum executorul judecatoresc mi-a spus ca mi-au sechestrat casa care am construit-o cu sotia legala, si ma ameninta ca imi va lua-o, plus la asta nu voi putea face nici pasaport, ori alte documente si ca nu voi putea parasi tara, are dreptate? as vrea o lamurire in acest caz daca se poate.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Călin Bobeică
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere

In situatia d-stra as solicita modificarea cuantumului pensiei de intretinere , cu prezentarea tututor dovezilor ( lipsa inregistrarilor CNAS , certificatele de nastere al copiilor de cinci si jumate de an , lipsa altor venituri inregistrate (FISC-declaratia pe venit).
Sunteti obligati sa intretineti toti copii , insa sa solicitati o... mai detaliat pensie de intretinere rezonabila in raport cu situatia financiara !

4 iulie 2017
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

In ceea ce priveste sechestrarea casei, trebuie sa cunoasteti ca executorul poate sa aplice sechestrul doar pe 1/2 cota-parte din casa, pentru ca cealalata cota ideala apartine de drept sotiei Dvs. Respectiv, in cazul in care executorul judecatoresc va decide sa aplice sechestru, si ulterior sa vinda cota-parte, prioritate pentru... mai detaliat cumpararea acelei cote-parti o va avea tot sotia Dvs, ca fiind co-proprietar, iar aceasta conditie trebuie luata in calcul in mod obligatoriu de catre executor.
Referitor la interdictii de perfectare a pasaportului, buletinului, sau de a parasi tara , trebuie sa cunoasteti ca executorul judecatoresc nu are asemenea atributii. Interdictia de a parasi tara poate fi aplicata doar de catre instanta d ejudecata, insa aceasta este o masura exceptionala, care se aplica in conditii stricte.
Aratati documentele unui jurist, pentru a evalua daca este cazul de a contesta Incheierile executorului judecatoresc in judecata, sau de a va clarifica pe cale judecatoreasca in privinta cuantumului pensiei de intretinere.

4 iulie 2017