Am 9 credite nebancare și 2 bancare

21 septembrie 2019 121

Am 9 credite nebancare și 2 bancare. Suma totala a creditelor la ziua de azi, cu penalități, este în jur de 200.000 lei și crește zilnic. Din cauza că suma lunară care trebue să o achit la rambursarea lunară a creditelor este mai mare decît venitul meu lunar, nu mă descurc cu toate. Cu trei din ele mi-a fost reziliat contractul și dosarul merge în judecată. Spuneți-mi, va rog, la ce să mă aștept. Dacă îmi vor bloca cardul salarial, cum va fi posibil de achitat celelalte? Este posibil de unit toate la un loc? În caz de executare silită la același judecător? Ce pedeapsă mai poate fi? Spre exemplu o companie îmi spune că mă vor da în judecată pentru dobândirea creditului prin înșelăciune. Mulțumim anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Lucia Betisor
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere

Clientul trebuie să viziteze și să anunțe ofițerul de credite că acesta întâmpină dificultăți în rambursarea creditului. De regulă băncile sunt foarte receptive și sunt interesate să restructureze creditele persoanelor care nu își pot plăti obligațiile, astfel acestea pot prelungi perioada contractului, pot modifica rata sau tipul ratei dobânzii sau... mai detaliat crea o procedură de refinanțare. Astfel, clientul va primi un nou credit bancar ce va acoperi creditul precedent. Pentru a putea negocia cu banca pentru o refinanțare clientul trebuie să aibă un loc de muncă stabil, veniturile să nu fie mai mici cu 25% față de veniturile inițiale, să nu aibă alte datorii și restanța să nu fie mai mare de 30 de zile. Toate din soluțiile întreprinse de către bănci vor mări semnificativ suma creditului. Deși clientul va avea condiții mai avantajoase pentru plata creditului, acesta va plăti mai mult decât inițial. În cazul în care banca face modificări în contractul de creditare aceasta va percepe comisioane suplimentare.
In caz contrar instanta de judecata va pune sechestru pe toate bunurile ce le aveti in posesia Dvs.
În cazul în care banca refuză să facă modificări în contractul de creditare, pentru a nu pierde gajul și suma deja rambursată clientul trebuie să verifice toate posibilitățile de a strânge economii. Împrumutul de la apropiați sau prieteni, cererea unui avans de la angajator sunt doar câteva din posibilitățile rapide a strânge ceva bani într-o perioadă scurtă de timp. În cazul în care clientul rambursează suma minimă posibilă pentru rambursarea creditului, banca nu are dreptul să aplice comisioanele de penalizare pentru neplata creditului.

23 septembrie 2019